Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi Zabıta ekiplerinin yılbaşı nedeniyle düzenlendiği denetimlere katıldı. Başkan Tahmazoğlu, “Yılbaşı gecesinde restoran ve kafelerde denetim yaparak halkımızın sağlığını korumaya çalışıyoruz” dedi.
95 ŞİŞE BANDROLSÜZ İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ
Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yılbaşı nedeniyle sabah saatlerinde başladığı denetimleri gecenin geç saatlerine kadar sürdürdü. 254 işyerini denetleyen ekipler, 110 işyerini normal olarak görürken, çeşitli eksiklikleri bulunan 2 işyerine tespit tutanağı tuttu. 133 işyerine ihtarda bulunan zabıta ekipleri ayrıca alkollü içki satışı yapan 90 işyeri ve büfe hakkında bandrolsüz içki sattığı için tutanak tuttu. İşyerlerinde bulunan 95 şişe içkiye ise el konuldu.
Zabıta ekiplerinin, gecenin ilerleyen saatlerinde kafe ve restoranlara yönelik yaptığı denetimlere Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da katıldı. Başkan Tahmazoğlu, denetlenen işyerlerinin mutfaklarına girerek yapılan bizzat incelemelerde bulundu. Kafe ve restoranlardaki vatandaşlar yapılan denetimler için Başkan Tahmazoğlu’na teşekkürlerini iletti.
BAŞKAN TAHMAZOĞLU: “VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN 2015 YILINDA DA DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”
Başkan Tahmazoğlu, denetimlerin devam edeceğini belirterek şöyle konuştu,“ Biz Şahinbey Belediyesi olarak yıl boyunca zabıta ekiplerimiz denetimlerini sürdürüyor. Bugün de yılbaşı gecesi olması sebebiyle sabahtan başlayan denetimlerimiz ertesi gün sabaha kadar devam edecek. Kafeler, lokantalar ve restoranlarda şu anda denetim yapıyoruz. Vatandaşa halka açık oylan her bugün zabıta ekiplerimiz tarafından denetlendi. Bizde bu akşamki denetimlere zabıta ekiplerimize katıldık. Denetimleri birlikte yaptık. Burada ki mutfaklar, vatandaşa sunulan et olsun yemek olsun ve temizlik yönüyle mutfakların bakımı hepsi kontrolden geçirildi. Amacımız vatandaşlarımızın sağlıklı ve temiz bir şekilde gittikleri restoranlarda yemeklerini rahatlıkla yemesi. Alışverişlerini sağlık açısından, hijyen açısından güvenli bir şekilde yapması. Bu bizim için çok önemli, 2015 yılında da vatandaşlarımızın sağlığı için, huzuru için mutluluğu için denetimlerimize devam edeceğiz. “