Sabiha Gökçen Havaalanı’nda korsan taşımacılık yaptığı ileri sürülen bir firmanın personelleri, yetkili firma olan Akmis Seyahat’in çalışanlarına saldırdı.

Edinilen bilgiye göre, Sabiha Gökçen Havaalanı’nın resmi taşıma firması olduğunu savunan ve her fırsatta korsan taşımacılık yapan firmaları uyaran Akmis Seyahat personeline, gece yarısı eli sopalı ve bıçaklı korsan firma çalışanları tarafından saldırı gerçekleşti. Sabiha Gökçen Havalananı’na dış hatlar önünde yaşanan olayda çok sayıda Akmis Seyahat personeli yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Yaralılar hastanelere sevk edildi.

Akmis Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Karaalp, yaşanan hadise ile ilgili, “Gece yarısı korsan taşımacılık yapan firmaların maganda personelleri tarafından personellerimize fiili saldırı gerçekleştirilmiştir. Yaşanan hadisede çok sayıda personelimiz yaralanmıştır. Biz Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yasal taşıma firmasıyız. Daha önce korsan taşımacılık yapan firmaları ulaştırma bakanlığına şikayet ettik. Fakat her koşulda kolluk kuvvetlerinin korsan firmaları havaalanı dışına çıkarmasına rağmen bir şekilde faaliyetlerini korsan bir biçimde sürdürmüşlerdir. Biz mağdur olan tüm personelimize geçmiş olsun diliyoruz ve süreci takip ediyoruz. Emniyet ekiplerimizden tek talebimiz bu korsan taşımacılık faaliyeti yürüten firmalara karşı önlemlerini sıkılaştırmalarıdır” ifadelerini kullandı.