Türkiye DAEŞ'ten petrol alıyor diyorlar. Yazıklar olsun.Tam aksine Rus şirketleri ve DAEŞ Suriye rejimine petrol satıyor.Biz bir terör örgütünden petrol alacak kadar haysiyetsiz değiliz. Bunlar müfteri sıfatını sahiplenmişler.BM'de 120 ülke olarak muhalifleri kabul ediyoruz.
DAEŞ'ten petrol alındığının söylenmesi tam bir fiyaskodur.
- Putin ile telefonla görüşelim dedim, geri dönmediler.
- Rusya iddialarını ispatlamalıdır. Yoksa yalancı durumuna düşecektir.Salı sabahı sınırımızı ihlal eden bir savaş uçağı F16'larımız tarafından düşürüldü. İkazlara rağmen dinlemediler. Neticesinde vuruldu.

Sınırımız daha önce de havan topu, uçak, helikopterlerin bu tür tacizleri oldu.

Bu olaydan 3-4 gün önce iki kez sınır ihlali yaptılar. Bize dediler ki, stratejik ortaklığımız var. dediler. Ben kendisini 4 Ekim'de aradım. Bunun şık olmadığını söyledim.

G20'de konuştuk. "Davetsiz misafirlik olmaz" dedik.

Putin'in Hollande konuşmasından sonra yaptığı açıklamalar asla kabul edilemez.
Hatay'da iki uçak sınırımızı ihlal etti, uyarıların ardından biri düşürüldü. Daha sonra bu uçağın Rusya'ya ait olduğu ortaya çıktı. Önce de ihlaller olmuştu. Sayın Putin'e G20'de de bu durumu anlattım. Bunu misafir olarak kabul edeceksiniz dedi, ben de dedim ki davetsiz misafirlik olmaz. Bu konudaki hassasiyetimizi Rusya'ya ilettik. Buna rağmen sınırlarımızın ihlaline sessiz kalmamız mümkün değildir.

Rusya'nın gösterdiği tepkiyi anlayışla karşılamaya çalışıyoruz. Rusya Devlet Başkanı'nın dün akşam Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamalar asla kabul edilebilir değil. Türkiye, kasıtlı olarak Rus savaş uçağını düşürmüş değildir. Bu olay, sınır ihlaline verilen otomatik bir tepkiden ibarettir. Bu açıklamalarda hedef saptırmak suretiyle, biz DAEŞ'e karşı mücadele veriyoruz diyen Rusya yönetimine şunu söylüyorum: Bayır Bucak'ta Türkmenlerin yaşadığı bölge, DAEŞ'in olduğu bölge değildir. Dünyayı aldatmayalım. DAEŞ'e karşı verilen bir mücadeleniz de olmamıştır. Zaten DAEŞ rejimle şuan ortak çalışan bir terör örgütüdür.

Türkiye'nin yüzde 99'u Müslümandır. Türkiye'nin böyle bir İslamlaştırma hareketine ihtiyacı yoktur. Böyle bir yakıştırmanı ben Rusya yönetimine doğrusu hiç yakıştıramadım. Şunu da çok iyi bilmeleri lazım: Acaba ben kalkıp da 30 milyonun yaşadığı Rusya için, sayın Rusya yönetimi bir Hristiyanlaştırma hareketi yapıyor desem doğru mudur? O ne kadar yanlışsa, Türkiye'nin yönetimi için bu yakıştırmayı yapmak da o kadar yanlıştır. Kusura bakmasın. DAEŞ, Türkiye'ye petrol satıyormuş. Yazıklar olsun. Türkiye'ye bu iftirayı atanlar, bunu ispat etmekle mükelleftir. Türkiye, DAEŞ'ten petrol almıyor, tam aksine Amerikan Hazine Bakanlığı açıkladı, Rus şirketleriyle DAEŞ'in ortaklaşa Suriye rejimine petrol sattığını ifade ettiler. Türkiye petrolünü nereden alıyor? Rusya'dan alıyor. Şuanda Rusya'nın en fazla petrol sattığı ülke Türkiye'dir. İran'dan alıyor, Azerbaycan'dan alıyor, Kuzey Irak'tan alıyor. Cezayir ve Katar'dan alıyoruz. Bizim kaynaklarımız belli.

"Biz bir terör örgütünden petrol alacak kadar haysiyetsiz değiliz, bunu böyle bilesiniz. Bize bu iftirayı atanlar, bilsinler ki müfteri sıfatını sahiplenmişlerdir."

"Son olarak Rusya Devlet Başkanı'nın dün akşam Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Hollande ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamalar asla kabul edilebilir değildir. Türkiye kasıtlı olarak Rus savaş uçağını düşürmüş değildir. Bu olay sınır ihlaline verilen otomatik bir tepkiden ibarettir, angajman kurallarının uygulanmasıdır."