Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Aydın’ın Nazilli ilçesinde çeşitli anma programları düzenlendi.
Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü programlarına Aydın Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü M. Ali Berksoy, İlçe Jandarma Komutanı Baki Deniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, Nazilli Gaziler Derneği ve vatandaşlar katıldı.
Gaziler mezarlığında dua okunduğu sırada 2 sene önce Kore Gazisi olan Mehmet Karakaya’nın eşi Necmiye Karakaya, gözyaşlarını tutamadı. Duygulu anlar yaşan gazi eşiyle mezarlık ziyaretinin sonunda sohbet eden Belediye Başkanı Alıcık, acılı kadını sakinleştirdi.
TİYATRO BEĞENİ TOPLADI
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma törenleri kapsamında salon programı Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Şiir ve kompozisyon yarışmasında 1. olan öğrencilerin eserleri büyük beğeni topladı. Törende ilk ve ortaokullar ile liseler arası şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol erkanı tarafından takdim edildi. Ardından Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri hazırladıkları Tiyatro oyunu ile büyük alkış toplarken, izleyenler duygu dolu anlar yaşadı. Törenler sonunda Nazilli Belediyesi önünde lokma hayrı yapılarak etkinlik sona erdi.