Tokat OSB Müdürü Oğuz Keleş, bakanlık ve ilgili kurumlarla yapılan yazışmalarda doğalgazı özel firmanın yapmayacağının kesinleştiğini ifade ederek, "Burada tek yapım gücü kendimiz. Doğalgaz hattını bizler bir şekilde yaptıracağız” dedi.
Tokat Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) sorunlarının masaya yatırıldığı toplantı Vali Cevdet Can başkanlığında Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat ile iş adamları ve ilgili kurum amirlerinin katılımı ile yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Can, bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında ortaya çıkan sonuçlara göre çalışmalarına yön vereceklerini kaydetti. Tokat’ta 10 yıl sonra 3 milyar dolar ihracat potansiyelinin çıkabileceğini ifade eden Vali Can, “Buna inanın, inanırsanız başarırsınız. Bizler sizlerin işlerinizi kolaylaştırmaya çalışacağız” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından sunum yapan Tokat OSB Müdürü Oğuz Keleş, 97 fabrikanın üretim yaptığı OSB’de 2 bin 128 kişinin istihdam edildiğini kaydetti. Teknik bilgilendirmeden sonra OSB’deki doğalgaz sorununa değinen Keleş, bakanlık ve ilgili kurumlarla yapılan yazışmalarda doğalgazı özel firmanın yapmayacağının kesinleştiğini kaydetti. Buna bir yaptırım güçlerinin olmadığını ifade eden Keleş, ”Burada tek yapım gücü kendimiz. Doğalgaz hattını bizler bir şekilde yaptıracağız. Buda yapacağımız proje maliyet çalışmaları kapsamında yapılacak paylama ile olacak. Şuan bir firma ile görüşüyoruz. 2015 yılında doğalgaz için önemli bir adım atmış olacağız” şeklinde konuştu.
Toplantıda ayrıca iş adamları OSB’nin girişindeki kavşak ve yol sorunlarını dile getirdi. OSB’de emniyet müdürlüğüne ait atış poligonu ile ilgili de sorunların dile getirildiği toplantıda Vali Can, poligonun kaldırılması için talimat vererek, yolla ilgili de iyileştirme yapılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.
Toplantı soru ve cevap şeklinde devam etti.