Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, geçtiğimiz kış aylarında yaşanan don ve fırtına yüzünden zarar gören Eskişehir’deki çiftçilerin zararlarının tanzim edileceğini, ödeneğin ise dün akşam gönderildiği müjdesini verdi.
Eskişehir’de bulunan Bakan Avcı, bugün öğlen saatlerinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Odunpazarı bölgesinden başlayarak ziyaretlerine Hamamyolu istikametine devam eden Bakan Nabi Avcı, vatandaşlarla görüşüp karanfil dağıttı, sorun ve önerilerini dinledi. Hamamyolu Caddesi üzerinde vatandaşlarla fotoğraf çektirdiği sırada Nabi Avcı’nın yanına gelen kadının, ocak ayında don ve fırtına sebebi ile seralarda oluşan tahribatı hatırlatması üzerine "Mihalgazi, Sarıcakaya, Tepebaşı ve İnönü’deki seralarda yaklaşık 11 Milyon TL’lik bir zarar vardı Ocak ayındaki fırtınadan ötürü. Tepebaşı, Mihalgazi, Sarıcakaya ve İnönü’deki seralarındaki tahribatın tazmin etmek için ödenekler dün akşam gönderildi. Önümüzdeki haftadan itibaren çiftçiye dağıtılmaya başlanacak” dedi.
Konuşmasına devam eden kadının “Ben bir de Bağ-Kur emeklisiyim. 100 TL koydunuz, onu da istiyorum ben. Haziranda verseniz güzel olur” söylemine Bakan Avcı cevap olarak “O da aybaşında geliyor. Şanssızlık. Seçimden önce ver değil mi? Neyse temmuza kaldı artık” diye esprili bir şekilde cevap verdi.
BAKAN AVCI’DAN CHP’LİLERE “HAYIRLI GÜNLER”
Bakan Avcı’nın esnaf ziyaretine devam ederek vatandaşlarla fotoğraf çektirmeye devam ettiği sırada güzergâh üzerinden geçen Cumhuriyet Halk Parti’liler tarafından “Oy verin gitsinler” sloganları atıldı. Bakan Avcı’nın bu tepkilere “Hayırlı günler, hayırlı günler” diyerek cevap vermesi etrafta gülüşmelere yol açtı.
Nabi Avcı ve beraberindekiler esnaf ziyaretlerine devam ederek “Hayırlı işler” dilediler.