Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucu lideri, Türk Siyasi Hayatı’nın efsanevi ismi Alparslan Türkeş, Ankara Beşevler’deki kabri başında dualarla anıldı.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tören alanına, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ile birlikte geldi.
Başbuğ Türkeş’in mezarı başındaki anma törenine, Devlet Bahçeli’nin yanı sıra, Alparslan Türkeş’in oğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Parti üst yönetimi ile milletvekilleri, Malatya Milletvekili Aday Adayı Hakan Kalkan, partililer ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş tarafından kabrine su döküldü ve karanfil konuldu.
Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketi Hasanbeyli Köyü’nden getirilen Türk Bayrağına sarılı toprak da, Bahçeli tarafından mezara serpildi.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli burada yaptığı konuşmada, şer odaklarının, MHP’nin kutlu davasının kimliğini ve hatıralarını şerefsizce kullanmaya ve kendi pis emellerine alet etmeye cüret ettiğini hatırlattı.
Ülkücü hareketin ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin bölünmüş Türkiye’nin önündeki en önemli engel olduğunu vurgulayan Bahçeli, “iktidarın etnik kimliklere kucak açmasına milli direnci gösterecek tek siyasi parti MHP’dir” diye konuştu.
Bahçeli sözlerini şöyle tamamladı :
"Alparslan Türkeş’i rahmetle anıyoruz. Aradan geçen 18 yıla rağmen ona olan sevgimiz hiç bir zaman azalmamıştır. Gönlümüzdeki yeri hiç bitmeyecek."
Törene katılan Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Aday Adayı Hakan Kalkan da, Başbuğ Alparslan Türkeş’in kabrine kırmızı güller bırakarak dua etti.
Kalkan, “Ruhun şâd, mekanın cennet olsun” diyerek, Türk Milliyetçiliğinin kurucusu, MHP’nin merhum lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’in sözleriyle bugüne seslendi:
“Cesaret, yüreklilik ve atılgan olmayan hiçbir dava başarıya ulaşamaz.”
Hakan Kalkan, Türkeş’in sadece bir siyasi lider değil, gerçek bir vatan sevdalısı olduğunu kaydederek şöyle konuştu:
“Türk milliyetçiliğinin bilgesi Alparslan Türkeş, her şartta önce Ülkem, Devletim, Milletim diyen bir anlayışa sahipti. O’nun bu köklü devlet, millet aşkı ile ileri görüşlülüğünün yanı sıra, ilkeli, kararlı ve inançlı liderimiz Devlet Bahçeli’nin çizdiği yoldan sapmadan hedefimize ilerleyeceğiz.”