Kanal S ekranlarında açıklamalarda bulunanan Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, üniversite öğrencilerinin de konaklama sıkıntısı yaşamaması amacıyla kamu kurumlarına ait misafirhanelerin de kullanılacağını belirterek, yurtların hazır olduğunu söyledi.

KAMU MİSAFİRHANELERİ DE KULLANILACAK

Dereci, Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S ekranlarında, Adnan Öz'ün sunduğu Nokta Arası programının canlı yayın konuğu oldu. Yeni eğitim öğretim döneminde, üniversite öğrencilerinin konaklama sıkıntısı yaşamaması amacıyla kamu kurumlarına ait misafirhanelerin de kullanılacağını kaydeden Dereci, Samsun'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı yurt kapasitesinin toplam 16 bin 664 olduğunu belirtti.

11 BİN 358 ÖĞRENCİ GELECEK

Dereci, barınma sorununu ortadan kaldırmak amacıyla Samsun'da biri 5 bin diğeri 2 bin kişi kapasiteli iki ayrı yurt yapıldığını belirterek, şunları dile getirdi.
"Samsun'da 18 yurdumuz var. Bu yurtların toplam kapasitesi normalde 14 bindi. Kapasiteyi artırarak bu rakamı 16 bin 664'e çıkarttık. Samsun'a gelecek üniversite öğrenci sayısı 11 bin 358 olarak tahmin ediliyor.
Öğrencilerin yerleştirilmesi ve yurt kapasitesinin arttırılması konusunda Vali beyin büyük destekleri oldu. Özellikle üniversite öğrencilerinin ilk gelişlerinde yoğunluk oluyor. Yurtlara yerleşmek istiyorlar. Yurtta konaklıyorlar sonra eve çıkıyorlar. İlk dönemde yaşanacak yoğunluğu yumuşatma adına çalışma yapıyoruz. Bu kapsamda kamu misafirhaneleri de gelecek öğrencilere tahsis edilecek. Bunun dışında 5 bin ve 2 bin kişilik iki ayrı yurt yapılacak, peşine 2 bin kişilik bir yurt daha yapılacak. Bütün öğrencileri barındıracağız."

'PLANLAMALAR YAPILDI'

Dereci, ayrıca 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun'da gerçekleştirilecek TEKNOFEST dolayısıyla da yurtlarda yapılan hazırlık çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Münevver Ayaşlı ve Turgut Özal Kız Yurdu'nun TEKNOFEST için Samsun'a gelecek öğrenciler için hazır hale getirildiğini kaydeden Dereci, "Sayın Valimiz'in talimatı ile diğer yurtlarımızı da ihtiyaç halinde kullanmak amacıyla hazır hale getirdik. Şu an iki yurdumuzu bu etkinlik için ayırdık. İhtiyaç halinde diğer yurtlarımız da konaklama sorunu yaşanmaması için kullanılacak" dedi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.