Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde belediye ve hayırsever işbirliği ile eğitime yatırımlar yapılmaya devam ediyor. Selçuklu Belediyesi ve hayırsever iş adamı Mehmet Emin Çınar tarafından Muhammed Hamdi Yazır İmam Hatip Ortaokulu’na kazandırılan kütüphane ve konferans salonu düzenlenen törenle açıldı.
Muhammed Hamdi Yazır İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen programa, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, hayırsever iş adamı Mehmet Emin Çınar, Yazır Mahallesi Muhtarı Celallettin Doğan, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Muhammed Hamdi Yazır Ortaokulu bahçesinde halk oyunları gösteri ile karşılanan protokol üyeleri daha sonra kütüphanenin ve konferans salonunun açılışını gerçekleştirdi. Kütüphaneyi okula kazandıran hayırsever iş adamı Mehmet Emin Çınar’a mektup yazarak okullarına kütüphane yapılması talebinde bulunan okul temsilcisi ve 7. sınıf öğrencisi Şevval Azra Arıcan yazdığı mektubu davetlilere okudu. Mektubu aldığında öğrencilerden gelen kütüphane talebine duyarsız kalamadığını ve duygulandığını ifade eden hayırsever iş adamı Mehmet Emin Çınar da kütüphaneyi okula kazandırdığı için mutluluk duyduğunu ifade etti. Açılışın ardından protokol üyeleri kütüphaneyi gezdi.
Programın ikinci kısmında konferans salonu açılışı yapıldı. Açılışın ardından bir teşekkür konuşması yapan okul müdürü Hasan Yakarer, “Bugün okulumuz için iki önemli açılış gerçekleştiriyoruz. Bir tanesi kütüphanemiz, diğeri de konferans salonumuz. Bu iki bölümden de öğrencilerimizin en iyi şekilde faydalanmasını diliyorum. Kütüphanemizde bize öncülük eden Şevval kızımıza ve maddi desteğini esirgemeyen Mehmet Emin Beye teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel konferans salonunu okulumuza kazandıran Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay’a da teşekkür ediyorum. Başkanımız her zaman olduğu gibi yine en büyük destekçimiz oldu. Her iki açılışın da okulumuza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Programın sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve ilahi dinletisi protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.