Trabzon AK Parti Milletvekili aday adayı Zeyyat Kafkas, Akçaabat, Of ve Araklı belediyelerini ziyaret ederek belediye başkanlarıyla görüştü. .
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve Of Belediye Başkanı Salih Sarıalioğlu ile biraraya gelen Kafkas, aday olup vekil seçilmesi halinde,ilçe belediyelerinin Ankara’ya yönelik taleplerinin takipçisi olacağının sözünü verdi.
AK Parti’nin belediyecilik anlayışıyla Türkiye’de çığır açtığını vurgulayan Kafkas, "Vatandaşlarımızın da bu anlayışa vermiş olduğu desteğin sonuçları hepimizce malum. Son yerel seçimlerde elde edilen sonuçlar üst düzey memnuniyetin en büyük göstergesi. Bizlere düşen görmüş olduğumuz bu teveccüh karşısında onlara en iyi hizmeti götürebilmek olmalıdır. Bu da ancak yerel yönetimlerin güçlenmesiyle olur. Meclis çatısı altında yapılacak düzenlemelerle, bu gücü belediyelerimize daha da fazlasıyla aktarmak durumundayız" dedi.
Bugüne kadar yapılan uygulamalarda AK Parti’nin, Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan yeni gelişmeler çerçevesinde adımlar attığına işaret eden Kafkas, "Bu çerçevede yönetim ve planlama anlayışında köklü değişiklikler meydana getirildi. Bu değişim sonucunda yerel potansiyelleri yine yerel kaynaklarla planlama ve uygulama ilkesinden yola çıkıldı. Son 12 yılda Trabzon’a yapılan 39.6 milyon TL.’lik çevre ve şehircilik yatırımının iyi yorumlanması gerekmektedir. Yine şehrin çehresini değiştiren projeler, bölgeler arasındaki farklılıkları ortadan kaldıran hamleler, yerel yönetimlere verilen hükümet desteğinin en çarpıcı satır başlarıdır" diye konuştu.
Belediye başkanları Türkmen, Çebi ve Sarıalioğlu da aday adaylığı sürecinde Kafkas’a başarı dileğinde bulundular.