Nişantaşı Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki işbirliği protokolü kapsamında Kalder’den yöneticilik becerilerini geliştirme eğitimi alan İstanbul genelindeki 25 okul müdürü ve müdür yardımcısı için sertifika töreni düzenlendi.
Nişantaşı Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin çatısı altındaki Nişantaşı Öğretmen Akademisi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nişantaşı Üniversitesi arasında imzalanan eğitimin niteliğini arttırıcı, öğrenci, öğretmen, idareci ve velilere yeni ufuklar açacak tüm proje ve faaliyetlerde işbirliği anlaşması kapsamında eğitimlerine devam ediyor. İstanbul genelindeki 25 okul müdürü ve müdür yardımcısının yöneticilik becerilerini geliştirmek amacıyla Türkiye Kalite Derneği (Kalder) tarafından eğitim verilen programın sertifika töreni Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür ve Kalder Genel Sekreteri Akın Alıkçıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Eğitim yöneticileri, sertifikalarını Akın Alıkçıoğlu ve Serkan Gür’ün elinden aldı.
“İLK MEZUNLARIMIZI VERDİK”
Kalder Genel Sekreteri Akın Alıkçıoğlu, “Nişantaşı Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Kalder olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yönetim Geliştirme Sertifika Programı’nın birincisini tamamladık. Bu programdaki hedefimiz tüm özel kurum ve kuruluşlarda, yöneticilerde olduğu gibi Milli Eğitim’de çalışan yönetici ve yönetici adaylarımızın yönetsel yetkinliklerini arttırmak ve eğitim camiasına mükemmellik kültürünü bulaştırmaktı. O açıdan ilk mezunlarımızı bugün verdik ama İl Milli Eğitim ve Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle birlikte daha gelişmiş ve mükemmel bir programla birlikte bu sürecin devamını getireceğiz. Eğitim camiasına katkımız çok önemli ve değerli. Çünkü bizim en önemli ürünümüz olan çocuklarımızı yetiştiriyorlar. İş hayatında hiçbir kurumun ürünü çocuklarımızdan daha değerli ve önemli değil. Çocuklarımızı yetiştiren çok değerli eğitmenlerimize küçük de olsa yönetim geliştirme programı ile birlikte katkı sağlamaya çalıştık” diye konuştu.
“EĞİTİM SEKTÖRÜNÜN HER ZAMAN YANINDAYIZ”
Eğitim programının çok keyifli ve verimli geçtiğini söyleyen Akın Alıkçıoğlu, “Eğitmenlerimizden ve müdürlerimizden edindiğimiz izlenim itibariyle çok keyifli ve verimli bir program oldu. Devamında da onlardan gelecek görüşler doğrultusunda programı geliştirerek, iyileştirerek daha güzelini eğitim camiasına ve okul müdürlerimize hediye edeceğiz. Kalder olarak eğitim sektörünün her zaman yanındayız ve bu sektörle ilgili yapılacak büyün çalışmalara varız. Memnuniyetle elimizi taşın altına koyacağız. Bu anlamada da tüm kaynaklarımızı eğitim sektörünün gelişimi için sağlamaya hazırız” ifadelerine yer verdi.