Aydın’da kaçak avlanmayla mücadele kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde 18 avcıya 25 bin TL para cezası kesildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Aydın İl Şube Müdürlüğü ekiplerince av koruma faaliyetleri aralıksız olarak sürdürülüyor. Özellikle kaçak av ihbarlarının yoğunlaştığı Bafa Gölü Tabiat Parkı ve çevresinde av koruma faaliyetlerine hız verildi.
Geniş bir arazide ve zor koşullarda yapılan av koruma denetimlerinde özellikle Bafa Gölü’nün karayolu olmayan kuzey bölümlerinde ve göl içerisinde av koruma etkinliğini arttırmak amacıyla Şube Müdürlüğünce tekne satın alındı. Bafa Gölü ve çevresinde son bir ay içerisinde bölgede avlanan 150 avcı kontrol edildi. Yasadışı avlanan 18 kişiye işlem yapılarak, 15 adet tüfeğe el konuldu. Usulsüz avlanma araçları ve vurulan 23 adet ördek hakkında idari para cezası tutanağı düzenlendi. Tazminatlarla birlikte kaçak avcılara 25 bin TL para cezası kesildi.
Satın aldıkları teknenin denetim faaliyetlerinde etkin olunmasını sağladığını belirten Orman ve Şu İşleri İl Şube Müdürü Nihat Andaç, “2015 yılı itibariyle av korumada kullanmak amacıyla hizmete alınan tekneyle yapılacak denetimlerin, Bafa Gölü’nde kaçak avcılığı büyük ölçüde engelleyeceği düşünülmektedir. Bafa Tabiat Parkının bu tür kaçak av manzaralarına konu olmaması, yasadışı av tehdidinin ortadan kalkması ve muhtelif sayılarda 32 tür su kuşunun özgür bir şekilde üremelerini ve beslenmelerini sağlamak Şube Müdürlüğümüzün öncelikleri arasındadır. Bafa Gölü Tabiat parkı ve Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli parkı sınırları içerisinde Kaçak av yapıldığını gören duyarlı vatandaşların kurum telefonlarına bilgi vermeleri, av denetim etkinliğini arttıracaktır. Av koruma da sağlanacak bu etkinlik hem Bafa’nın ekolojisi hem de yöre insanlarının ekonomisi için çok önemlidir” şeklinde konuştu.