Kilis Belediyesi organizesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanındaki etkinliğe Belediye Başkanı Hasan Kara, eşi Gülsen Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Özdemir, AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet toprak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, AK Parti Kilis Kadın Kolları İl Başkanı Mahire Şekeroğlu, daire amir ve müdürleri ile sivil tolum örgütleri temsilcileri ile davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Belediye Başkanı Hasan Kara bir konuşma yaptı. Başkan Kara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını ifade ederek, "Gözümüzü ilk açtığımızda kadını yani annemizi görürüz. Hayatımızın bütün evrelerinde anneler vardır. Geçen bir etkinlikte bir slogan gördüm, ‘Kadın hayattır’ diye gerçekten de kadın bir hayattır. Kadınlar evlatları için her türlü fedakarlığı göz önüne alırlar. Annelerimizin, eşlerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz.” dedi.
Daha sonra halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Bayan sporcuların gösterileri nefes keserken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Pastası Gülsen Kara ve bayanlar tarafından kesildi. Sivil toplum örgütleri tarafından açılan stantları gezen konuklara yöresel yemeklerden ikramlar yapıldı. AB Projesi kapsamında Kilis’e gelen kadın sivil toplum örgütleri ile Suriyelilerin de etkinliğe katılması dikkat çekti.