Şırnak’ın Cizre ilçesinde yüzlerce kişinin katıldığı Nevruz kutlamaları coşkulu başladı.

BDP ilçe teşkilatı tarafından Sur Mahallesi'nde düzenlenen Nevruz kutlamaları için Şırnak, Silopi, İdil, Beytüşşebap, Güçlükonak, Uludere ve Nusaybin ilçelerinden gelen yüzlerce kişi mitingin yapılacağı alana akın etti. Miting alanının hınca hınç dolarken, BDP bölge belediye eş başkan adayları da halka tanıtıldı. Mitingde Kürtçe bir konuşma yapan BDP Cizre Belediye Eş Başkan adayı Leyla İmret, Kürt halkının tarihi bir süreçten geçtiğini belirterek, "Bütün Kürt halkının Nevruz’unu kutluyorum. Kürt halkı Kürdistan’ın dört parçasında birliğini güçlü bir şekilde sağlamış bulunmaktadır. 30 Mart seçimlerinde de Kürt halkı özerkliğini ilan ederek kendi kendini yönetmeye başlayacaktır" dedi.

Daha sonra konuşan BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da mitinge katılanlara hitaben Kürtçe bir açıklama yaparak, Cizre deyince akla Nevruz'un, direnişin ve mücadelenin geldiğini belirterek, "1992 yılında Cizre halkı Nevruz'unu özgürce kutlamak için onlarca kişi canını feda etti. Nevruz Kürt halkı için özgür yaşamı ve onurlu duruşun ifadesidir. Özgürlük meşalesini mazlumlardan alan Botan halkı bütün inkar, imha ve asimilasyon politikalarına rağmen, bütün baskıcı ve sindirme politikalarına rağmen bu meşaleyi daha da gürleştirerek bugünlere getirdi" diye konuştu.

Nevruz ateşinin yakılmasından sonra alanı dolduran yüzlerce kişi sanatçı Kadir Çat, Mem u Zin Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet yürüten Nudem, Koma Tekoşin’in seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlendi.