ALTAY derbisi sonrası Atatürk Stadı'nın açık tribününde yaklaşık 1 saat 15 dakika bekletilen Göztepeli taraftarların stat çıkışında koridor oluşturan çevik kuvvet tarafından coplanması büyük tepki yarattı. 2011-2012 sezonunda aynı statta Karşıyaka ile oynadıkları maçtan sonra da aynı muameleye maruz kaldıklarını hatırlatan sarı kırmızılı taraftarlar polis şiddetine isyan ederken, sosyal medyada "Utançkoridorunahayır" etiketi ile binlerce mesaj paylaşıldı.
Maç sonrası önce Altaylıları tahliye eden polis, 22.00'ye kadar bekledikten sonra sadece tek kapıyı açıp Göztepelileri çıkışa yönlendirdi. Stat çıkışında koridor oluşturan çevik kuvvet tarafından coplanan Göztepeliler tribüne dönerken, polis tribüne biber gazı atarak taraftarları yeniden çıkışa yönlendirdi. Bir grup taraftarın tribünden mermer parçaları ve pet şişe atmasından sonra polisin tutumu daha sertleşti. Her çıkanı coplayan polis, tepki gösteren taraftarları basınçlı su ve biber gazıyla dağıttı.
Polisin müdahalesinden yoldan geçen vatandaşlar da payını aldı. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, otomobilinden cep telefonuyla olayları görüntüleyen vatandaşa bir polisin küfrettiği görüldü. Gece yarısına kadar süren olaylarda çok sayıda taraftarın yaralandığı öğrenildi. Biber gazına meruz kalıp, çevik kuvvet tarafından coplandığı ileri sürülen Hakan Şanalaner ve Rıza Kurtkafa'nın ayağı kırıldı. Hastaneye kaldırılan iki taraftarın ameliyata alındıkları ve durumlarının iyi olduğu açıklandı.
EZELİ RAKİPLERDEN DESTEK
Altay maçından sonra polis tarafından coplanan Göztepeli taraftarlara rakiplerinden de destek geldi. Karşıyakalılar, "Göztepe taraftarına yapılanları kınıyoruz" açıklamasında bulunurken, Altaylılar ise "Taraftarlar, polislerin stres atacağı kum torbaları değildir" ifadesini kullandı. Bu arada Taraftar Hakları Derneği de bir açıklama yaparak Göztepeli taraftarlara ücretsiz olarak her türlü hukuki, tıbbi ve psikolojik desteğin sağlanacağını duyurdu. Yurt genelinde çeşitli taraftar dernekleri de olayları kınayan açıklamalarda bulunup, Göztepelilere destek verdi.

FOTOĞRAF