SAMSUN (AA) - Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, heyelan bölgesinde tedbir amaçlı teraslama ve toprak hafriyatı çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Başkan İkiz, 2011 yılında oluşan toprak kayması nedeniyle heyelan alanı olan Medrese Mahallesi Kazım Paşa Caddesi üzerindeki bölgede tedbir amaçlı olarak başlatılan teraslama ve toprak hafriyat çalışmalarını inceledi.

Yapılan çalışmaların tedbir amaçlı olduğunu belirten İkiz, "Bu bölgede 2011 yılında yaşanan toprak kayması nedeni ile bazı evler zarar gördü. Allah'tan can kaybı yaşanmadı. O dönem burada teraslama çalışmalarını yaptık." dedi.

Aradan geçen 6 yıl içerisinde teraslanan alanda doğal sebeplerden ötürü irili ufaklı kaymalar olduğunu ve tedbir amaçlı olarak yeniden bir teraslama çalışmasına başladıklarını ifade eden İkiz, şunları kaydetti:

"Amacımız halkımızın can ve mal güvenliğini güvence altına almak. Yıllar içerisinde yapılan teraslama çalışmaları özelliğini yitirdi. Yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için bu bölgede yeniden teraslama ve toprak hafriyatı için çalışma başlattık. Çalışmalar kapsamında 18 bin metreküp hafriyat yapılacak ve 216 bin liraya mal olacak olan çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlamayı hedeflemekteyiz."