Samsun Medya Grubu’na bağlı, Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekipleri ilçelerin nabzını tutmaya devam ediyor. Ekiplerimiz Samsun’un Ayvacık ilçesinde ki vatandaşlara, hizmetleri nasıl değerlendirdiğine dair mikrofon uzattı.Ayvacıklılar, hiçbir hizmet göremediklerini, eksikleri anlatmakla bitiremeyeceklerini ve Ayvacık belediye başkanı Mustafa Belur’un vatandaşa olan ilgisizliğinden yakındı. 

İşte Ayvacıklılardan aldığımız görüşler şu şekilde:

BAŞKAN SORUNLARIMIZI BİLMİYOR
Aydın ALTIN: Hizmetler yeterli değil. Başkan ilgisiz bir adamdır. Bizimle ilgilenmiyor, sorunlarımızı bilmiyor, halimizi hatırımızı sormuyor. Ayvacık belediyesi olarak elektrik sıkıntısı yaşıyoruz. Onarımları yapılmadığı için özellikle kış mevsiminde kesintiler yaşıyoruz. Ben başkandan memnun değilim.
 
İSTİHDAM ALANI SIFIR 

İsmail OKUR: Başkan sadece park gibi ihtiyaçlarımızı giderdi. Bizim fabrikaya ihtiyacımız vardı. Fakat bir tane yok. İstihdam sıfır. İş imkânı hiç yok. Hizmetlerden memnun değiliz. Yeterli ilgi ve alakası görmüyoruz. Daha yeni olarak cenazelere katılmaya başladı. Daha önce katılmıyordu. Seçimler yaklaştıkça piyasaya çıkıyor ama herkes her şeyin farkında. 

VATANDAŞLAİLGİLİ DEĞİL
Samet YAZICI: Herkes her şeyin farkında. Zaten buraya gelen, gören neyin ne olduğunu çok rahat bir şekilde anlayabilir. Yaptığı hizmetler yetersiz. Hatta biz hiçbir hizmetini göremedik. Başkan insanlarla ilgili, alakalı değil. Ben memnun değilim. 

KALİTELİ HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK
Turgay ALÜSTE: Belediye hizmet yapamıyor. Zar zor, eksik hizmetler görüyoruz. Kaliteli olan hiçbir şeyimiz yok. Ayrıca derelerimiz kokuyor. Başkan halkın yanına bazen geliyor. Fakat ben hizmetlerini, ilgisini yeterli bulmuyorum.
 
SELAM BİLE VERMİYOR
Kemalettin ŞENER: Değerlendirecek bir hizmet yapmıyor. Yollarımızdan arabalar geçmiyor, ilgilenmiyor. Köylerimizde o kadar çok eksik var ki hangi birini söyleyeceğimi bilmiyorum. Başkan, insana selam bile vermiyor. Böyle olan başkandan memnun olamayız. 

EKSİKLER SAYMAKLA BİTMEZ
Kazım DUMAN: Belediye hiçbir hizmet yapmadı. İlçemizin esnafının yanına sadece seçim zamanı geldi. Onun haricinde buradan bile geçmez. Yanına gidebilmek için randevu almamız gerekiyor, o da 15 gün sürüyor. Görüp göremeyeceğimiz belli olmuyor. Biz başkanın değişmesini istiyoruz. Eksiklerimiz, saymakla bitmeyecek kadar çok fazladır. 

KÖYLERİMİZ PERİŞAN DURUMDA 
Sefa BİLGİLİ: Belediye sahil parkını, dere yatağını yaptı. Fakat köyler de hizmet eksikliği çok fazla var. Köylerimiz perişan durumda ve hiçbir hizmet yapılmıyor. Halkla ilişkileri soğuk görünüyor. Kişiliğine diyecek bir şeyim yok ama hizmet olarak iyi değerlendirmiyorum. 

HALKLA İÇ İÇE DEĞİL
Mustafa CENDEN: Hizmetlerimiz düzenli değil. Başkanımız ilgilenmiyor. Kış mevsiminde elektrik kesintileri yaşanıyor. Bizim çok fazla isteğimiz yok. Fakat ihtiyaçlarımız var. İhtiyaçlarımızın giderilmesini istiyoruz ama giderilmiyor. Başkan cenazeye, düğüne, esnafa, ihtiyaca koşan bir insan değil. Halkla asla iç içe değildir. Siyasetçi denilemez. Ben şahsen memnun değilim. 

HİZMET SIFIR!..
Rıfat AYDEMİR: Belediyenin hiçbir hizmetini görmüyoruz. Ayvacık ilçemize bırak arabayı, insan giremiyor. Ben Yeşildere mahalle muhtarı olarak başkandan memnun değilim. Diğer ilçelere göre, bizim ilçemizin hizmeti sıfırdır, bu konuda kötüyüz. 5’inci yılım bitiyor ve başkanın üzerine düşen yol hizmetlerini bile alamadık. 

İLGİ YOK
Bayram KAPKARA: Ayvacık çok büyük bir yer değildir. Buna rağmen hizmet yapılmıyor. Başvurular yaptım, ilgilenilmedi. Başkanın insanlarla olan ilişkileri zayıf. Buradan geçerken selam bile vermiyor. Ben memnun değilim. Hizmeti bizde bekliyoruz ama en çok köyler bekliyor. 

OY VERMEYECEĞİZ
Eyüp YILMAZ: İlçemizin içine birkaç hizmet yaptı. Fakat köylerimize asla bakmadı. Halkla çok soğuk davrandı, memnun değiliz. İlçeden ziyade köylerimizde çok eksiklerimiz var. Elektrik bakımları yeni yapılmaya başladı ama bazı yerlerde hala sıkıntı yaşıyoruz. Halkla arası pekiyi sayılmaz. Kimsenin yanına gitmez ve sadece istediğine selam verir, gerisine bakmaz. Biz memnun değiliz, oy vermeyeceğiz. 

Haber: Samsun Canlı Haber TV