MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne gelen Arap Turizm Örgütü (ATÖ) Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid, 20 Arap ülkesi ile Türkiye turizminin gelişmesi için Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ile görüş alışverişinde bulundu.
ATÖ Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid, Arap ülkeleri ve Türkiye arasındaki turizm ilişkilerinin gelişmesi için Bodrum'da Kaymakam Mehmet Gödekmerdan'ı ziyaret etti. Arap ülkeleri ve Türkiye arasında turizm çeşitliliğini sağlamak için yapılabilecek projeleri değerlendiren Başkan Al-Fehaid ve Kaymakam Gödekmerdan, turizm yatırımlarını görüştü. Türkiye ile işbirliğine çok önem verdiklerini belirten Başkan Al-Fehaid, yaklaşık 3 sene önce Bursa ile çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini, turizm açısından önemli artışlar gördüklerini belirterek, "Bursa'da gerçekleştirdiğimiz fuar ve konferanslar büyük bir hamle oldu. Bu fuardan sonra Türk tarafından da Arap alemine turizm açısından çok büyük bir artış sağlandığını gördük. Bu konu sadece turizm ile kalmadı aynı zamanda çok büyük atılımlara da ön ayak oldu. Tabi bizim Türkiye ile ilişkilerimizde sadece turizm ile değil birçok kurumlarla da işbirliğimiz var. Bodrum'da da gerçekleştireceğimiz proje ve yatırımlar umarız gerçekleşir" dedi.
"TURİZMİN GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK"
Artan terör olaylarını da değerlendiren Başkan Al-Fehhaid, bölge turizminin etkilenmemesi için çalışma başlattıklarını belirterek, "Özellikle bu bölge ve ülke açısından terör maalesef yapılacak bütün çalışmaların önünde engeldir. Şüphesiz hem Türkiye, hem Arap ülkeleri bu konudan muzdariptir. Bu münasebetle bir hafta sonra Suudi Arabistan'da, Taif'te turizm güvenliği ile ilgili büyük konferans düzenliyoruz. Arap ülkeleri olarak bir stratejimiz var. Turizmin en azami derecede güvenliğini sağlayabilmek. Bu buluşmaya yaklaşık konun uzmanı 250 kişi katılacak. Bakanlık, Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ve Arap aleminde turizm konusunda en üst düzey yetkililer bu konferansa katılacak. Bu da Türkiye ile yapılacak olan işbirliği çevresindeki programlardan bir tanesidir" dedi.
ARAP YATIRIMCILAR BODRUM'A ÇEKİLECEK
Kaymakam Gödekmerdan ise, Bodrum ile bütün Arap ülkelerinin turizm hareketliliğini sağlamak için çalışmalar yapılacağını söyleyerek, "Bu çalışmalara turizmin dışında yatırımlar, konferanslar da dahildir. Beraberce bu çalışmaları yapıp, Arap ülkelerinden çok daha fazla hem turisti hem de yatırımcıyı Bodrum'a ve Türkiye'ye çekmeye çalışacağız" dedi.
Ziyaretin sonunda Başkan Al-Fehaid, Arap ülkelerinde yayınlanan turizm dergisini tanıttı. Al-Fehaid, Kaymakam Gödekmerdan'a özel bir tespih hediye etti. Kaymakam Gödekmerdan ise Bodrum'u tanıtan broşür verdi. Al-Fehaid'in 1 Ağustos'a kadar Bodrum'da kalarak incelemelerine devam edeceği öğrenildi.

FOTOĞRAFLI