TÜRK futbolunun Spor Toto Süper Lig'den sonra 2'nci büyük organizasyonu olan PTT 1'inci Lig'de mücadele eden Ege kulüpleri, 2015-2016 sezonunun startını, yarın sancılı biçimde verecek.
Ancak bütçesi, oyuncu kalitesi, yarışmacı ruhu ve heyecanıyla Süper Lig'i aratmayan bu ligde mücadele eden İzmir kulüpleri, son yılların en ilginç sezon başlangıcını yapacak. Alsancak Stadı'nın yıkılması, Atatürk Stadı'nın bakıma alınması, Doğanlar Stadı'nın gecikmesi, Göztepe ve Karşıyaka statlarının yapım sürecinin aksaması yüzünden ortada kalan İzmirliler, yeni sezona gurbette adım atacak.
PTT 1'inci Ligi'ne 3 sezon sonra dönen Göztepe, evinde oynaması gereken ilk maçında Elazığspor'u yarın İzmir'den tam 330 kilometre uzaklıkta, Bursa'da ağırlaryacak, Altınordu ise pazar günü Samsunspor'u 225 kilometre mesafedeki Denizli'de misafir edecek. Karşıyaka'da 2015-16'ya yarın Adana Demirspor deplasmanında merhaba diyecek.
İlk haftanın bir başka ilginç yönü de başlama saatleri olacak. Yarınki Adana Demirspor-Karşıyaka randevusu ile pazar günkü Balıkesirspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasının başlama düdüğü 22.00'de çalınacak, diğer karşılaşmalar 21.00'de start alacak.
Geçen sezon 5 Ege takımının mücadele ettiği PTT 1'inci Lig'de bu sayı değişmedi ancak katılımcıların isimleri farklılık gösterdi. 2014-15'te sıkıntılı günler geçiren Bucaspor ile Manisaspor, 2'nci Lig'e düşerken, 2 ekibin yerini 38 yıl sonra yükseldiği Süper Lig'de tutunamayan Balıkesirspor ile 2'nci Lig'de şampiyon olarak bir üst lige çıkan Göztepe doldurdu.
Karşıyaka, Altınordu ve Denizlispor ise yeni sezonda da 2 numaralı ligde yer almaya devam edecek. 2002-23'ten bu yana 18 takımla oynanan PTT 1'inci Lig'in en kıdemli ekibi, bu arenada 13'üncü sezonuna başlayacak Karşıyaka olacak.