MERSİN İdmanyurdu Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Trabzonspor maçını kazanmış olmanın ne kadar değerli olduğunu, Gaziantepspor maçında da göstermek istediklerini söyledi. Kormaz, "Kazanmaya oynayacağız ama kazanamıyorsak kaybetmememiz lazım" dedi.
Spor Toto Süper Lig'de ilk galibiyetini Trabzonspor karşısında alan Mersin İdmanyurdu, Gaziantepspor deplasmanında bu çıkışını sürdürmek istiyor.
Trabzonspor maçını kazanmış olmanın ne kadar değerli olduğunu, Gaziantepspor maçında da göstermek istediklerini belirten teknik direktör Bülent Korkmaz, "İyi bir ivme yakaladık. Ancak, daha da iyi olmamız gerekir. Son oynanan Trabzonspor maçından memnundum. En azından takım saha içinde iyi işler yaptı. Hatalar oldu mu? Oldu. Bunu en aza indirmeye çalışacağız. Tabii ki bireysel hatalar da oldu, onları da en aza indirmeye çalışacağız. Oyuncularımın antrenmanda gösterdiği istek, arzu beni maçtan önce çok memnun etmişti. Oyuncularıma, 'Trabzon maçında takım halinde oynarsak kazanırız' demiştik, yanılmadık. Gaziantepspor maçı da aynı. Gaziantep takımı, geçen seneki gibi golü attıktan sonra skorun üzerine yatıyor. Bu işi de iyi yapıyorlar. Rakibin hata yapmasını bekliyorlar. Dolayısıyla biz de hata yapmadan öne geçersek, bizim için farklı bir maç olabilir" dedi.
Sezon başı oynanan sistem ve düzen ile şimdiki sistem, düzen ve antrenmanın farklı olduğunu ifade eden Korkmaz şunları söyledi:
"Antrenman metotları farklı. Ben taktiksel yönde farklı bir antrenman yaptırıyorum. Benim için futbol pozisyon oyunudur. Pozisyonu, rakibe göre doğru aldığınız zaman, istedikleriniz veya oyuncunun düşündüğü ve uyguladığı çok farklı oluyor. Bunu Trabzonspor maçında kısmen yaptık. İnşallah daha da iyi olacak. Tabii her teknik direktörün farklı bir çalışma sistemi var. Dolayısıyla ben sistemi sahada görmek istiyorum. Özellikle takım savunmasını sahada görmek istiyorum. Benim için taktik antrenman ve pozisyon çok önemli. Oyuncularım bunu yapmaya çalışıyor. Şu an için memnunum. Hataları en aza indirmemiz lazım. İnşallah haftalar geçtikçe bunu yapacağız."

FOTOĞRAF