Standard Chartered Plc, Hindsitan’da ticari menfaatlerinin artmasına rağmen sürpriz zarar açıklamasından sonra 15,000 kişinin işine son vereceğini açıkladı. Bankanın hisse senetleri düştü.
Banka, 2018 yılına kadar 2.9 milyar dolar tasarruf etmeyi taahhüt ediyor. Salı günü yapılan bir açıklamaya göre, Standard Chartered Plc, 100 milyar dolarlık varlıklarını yeniden yapılandıracak veya elden çıkaracak. Banka hisseleri, üçüncü çeyrekte 139 milyon dolarlık vergi öncesi zarar açıkladıktan sonra Hong Kong’da yaklaşık yüzde 6.2 düşerek, yıllık kaydını yüzde 31’e çıkardı.

CEO Bill Winters, selefi Peter Sands’in Hindistan gibi gelişen piyasalara açılarak ve geciktirilmiş borç ödemeleriyle verdiği zararın etkisini çevirmeye çalışıyor. Winters’ın fon toplama planı, İngiliz regülatörlerin gelecek ayki banka stres testlerinden önce geliyor. Gelirlerinin çoğunu Asya’dan elde eden bankanın zarar görmesinde, Çin’deki yavaşlama ve düşen emtia fiyatlarının da etkili olduğu belirtildi.

Winters “Piyasalarımızdaki iş ortamı zorlayıcı olmaya devam ediyor ve son performansımız umut kırıcı” dedi.

Standard Charter, hızla yayılan işten çıkarmalar, daha basit bir yapı oluşturmanın bir parçası olduğunu belirtti. Bloomberg tarafından derlenen bir bilgiye göre Londra merkezli bankanın 2014 sonunda yaklaşık 91,000 çalışanı vardı. Bankaya göre sermaye artırımı, bilançoyu güçlendirmek bir yana, stratejik fırsatları, teknoloji, yasalara ve mevzuata uygunluğu kapsayan 3 yıldan uzun sürecek ve 3 milyar dolarlık bir yatırımın fonlanmasına destek olacak.

Vatan