Keçiören’de 14 Şubat Sevgililer Günü kutlamaları kapsamında 14 çift dünya evine girerken, gençlerin bu büyük mutluluğuna Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da ortak oldu.
Sevgililer Günü’nü “evlenerek” kutlamaya karar veren 14 çifte en büyük destek Keçiören Belediyesi ve Antares AVM’den geldi. Antares AVM Amade Düğün Salonu’nda düzenlenen toplu nikah töreni sevenleri bir araya getirdi. Çiftlerin nikahını kıyan Başkan Ak, daha sonra çiçeği burnundaki evli gençler ile tek tek tokalaştı. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirdikleri bu program ile insanların mutlu bir yuva kurmalarını hedeflediklerini belirten Başkan Mustafa Ak, “İnşallah her yıl böyle 14 güzel çiftimizin, 14 birbirini seven gencin mutlu bir yuva kurmaları ile noktalanacak olan bu nikah merasimlerini gerçekleştireceğiz. Ben öncelikle genç çiftlerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerken, darısının da buradaki bekârlara olmasını diliyorum ve seneye de onları bekliyoruz inşallah” diye espri yaptı.
Nikâh akdi ile toplumun en temel taşı olan ailenin de kurulduğunu ifade eden Mustafa Ak, “Ailenin de temel taşları karşılıklı sevgi, saygı, hürmet, birbirini anlayışla karşılamadır. İnşallah bir ömür boyu birbirinize olan sevginiz, saygınız hiç bitmesin. Cenabı-ı Allah sizlere iki cihan saadeti versin. Sizleri ailenize, milletimize, dinimize hizmet eden güzel, salih kullar eylesin” temennilerinde bulundu.
Başkan Ak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en az üç çocuk tavsiyesini hatırlatmayı da ihmal etmedi. Dünya evine giren gençleri kutlayan Başkan Ak, evlilik cüzdanlarını ise gelinlere verdi. Nikâh merasiminin ardından ilk danslarını yapan çiftler, daha sonra hep birlikte düğün pastalarını kesti. Danstan sonra gelinler buketlerini bekar olan izleyicilere doğru fırlattı. Tören, çiftler ve yakınlarının Ankara havaları eşliğinde oynaması ile sona erdi.