Onur ATIŞ / İZMİR, ()- PTT 1'inci Ligi'nde ilk 6 maçta 9 puan toplayarak zirvenin uzağında kalırken, sergilediği futbolla da taraftarlarını mutlu edemeyen Göztepe'de teknik direktör Metin Diyadin, haftanın ilk antrenmanında hem kulak çekti hem de moral verdi.
İdman öncesi yaptığı toplantıda futbolcularına ligin en kaliteli takımı olduklarını hatırlatan  Metin Diyadin'in, "Taraftarlarımız bizden çok şey bekliyor. Elbette şu an kötü bir durumda değiliz ama daha başarılı olmak ve daha iyi oynamak zorundayız. Göztepe formasını giymek herkese nasip olmaz. Sizlerden cumartesi günü Yeni Malatya deplasmanında herkesin alkışlayacağı bir performans bekliyorum" dediği öğrenildi.

Performansı düşen futbolcularla da birebir ilgilenen Metin Diyadin, özellikle yabancılar Maah, Gosso, Vleminckx ve Basera'yı sorgu odasına çekti. Bu oyuncuları uyaran  Metin Diyadin'in, "Hepiniz seçilerek transfer edildiniz. Uyum sorunu yaşamanız çok doğal. Ancak artık toparlanın" şeklinde konuştuğu bildirildi.
Bu arada 2 hafta önce Giresunspor maçında sakatlanan sağ bek Fuchs'un takımla çalışmalara başlaması teknik heyeti rahatlattı. Ancak Diyadin'in Fuchs'un yokluğunda Denizlispor ve Balıkesirspor mücadelerinde savunmanın sağında oynattığı Erkan'dan memnun olduğu, bu oyuncuyu Malatya'da da ilk onbirde görevlendireceği belirtildi.