Şok marketleri ‘Cepte Şok’ uygulaması ile dijital platforma taşındı. Yeni uygulama ile ilgili bilgi veren Şok Marketler CEO’su Uğur Demirel, uygulamayı müşterilerden gelen talepler doğrultusunda başlattıklarını belirterek, “Çok güzel geri bildirimler aldık. Dolayısı ile de şuanda bir pilot test sürecindeyiz. 26 mağazada test ediyoruz. Yine müşterilerden gelecek yeni bildirimler doğrultusunda bu projeyi geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Şok marketler tarafından cep telefonlarında hayata geçirilen uygulamanın tanıtımı nedeniyle Beykoz Çubuklu’da Şok Marketler CEO’su Uğur Demirel tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. Burada öncelikle mağazaya yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Demirel, “Marketi satın aldığımızda yaklaşık bin tane mağazası vardı. 2011 yılını bir devralma yılı gibi görürsek 2012 yılından itibaren yaklaşık dört katı büyüttük. Şuanda yaklaşık 4 bin 700 tane mağazamız var. Söylediğim gibi hızlı mağaza açılış döneminden sonra gittikçe şirket hızlı bir şekilde büyümeye başladı. Geçen yılın en hızlı büyüyen perakende şirketi olduk Şok market olarak. Tahmin ediyorum bu yılda yine sektörde en hızlı büyüyen şirket olmayı başaracağız. Bu büyüme tabi Türkiye’nin ekonomisine katkı da getirmekte. İstihdama olan katkımız çok büyük. Şuanda 21 bin kişiye ulaştık. İstihdam konusundaki sözümüzü de tutuyoruz hatta fazlasını da gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Yeni uygulamaya giren ‘Cepte Şok’ ile ilgili de bilgi veren Demirel, “Bu uygulamayı müşterilerin talepleri doğrultusunda gerçekleştirdik. Cep telefonundan sipariş verme ve mağazadan teslim alma üzerine kurgulanmış bir uygulama. Müşterilerimizi dinledik, onların ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdik. En büyük avantajı zaman tasarrufu. Özellikle çalışan bayanların alışverişe yeterince zaman ayıramaması veya ev hanımlarının işte evin yoğun temposundan kaynaklı alışverişe zaman kalmaması, çocuklarından dolayı harcadığı zamanı işte alışverişe harcamaması gibi. İşte bunun dışında da eğer alışverişi evde evin erkeği yapıyorsa yine orada da ev hanımının yönlendirmesi neticesinde erkeğin sağlıklı bir alışveriş yapmasını hedefliyoruz. Bu öngörüler doğrultusunda bu uygulamayı geliştirdik. Ve tekrar müşterilerimize sorduk nasıl bulduklarını. Çok güzel geri bildirimler aldık. Dolayısı ile de şuanda bir pilot test sürecindeyiz. 26 mağazada test ediyoruz. Yine müşterilerden gelecek yeni bildirimler doğrultusunda bu projeyi geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefliyoruz n” şeklinde konuştu.

Cepte Şok uygulaması ile müşterilerinin dilediği saatte alışveriş yapabileceğini hatırlatan Demirel, “Cep telefonundan dilediği zaman alışveriş yapabilir. 24 saat ne zaman isterse alışveriş yapabilir. Alışverişini tamamladıktan sonra kredi kartı ile ödemesini yapacak. Ve teslim almak istediği zamanı seçebilir. İstediği teslimat zamanını seçtikten sonra mağazadan alışverişini tamamlayıp, yine o teslimat zamanında mağazaya gittiğinde sipariş hazır. Mağazasını kendisi seçiyor. Alışverişini tamamladıktan sonra mağazaya gidecek, teslimatını bir ya da iki dakika içinde poşetlerini alıp çıkacak. Dolayısı ile alışveriş için zaman kaybetmemiş olacak ve kasada kuyruk beklememiş olacak” ifadelerini kullandı.

Mağazanın konseptinde yapılan değişikliklere de değinen Demirel, Şok marketi satın aldıktan sonra müşteri odaklı bir yönetim tarzı sergilemeye çalıştık. Müşterilerimizi dinledik ve onların beklentilerini anlamaya çalıştık. Onların talepleri doğrultusunda mağaza konseptimizi yeniledik. Ve çok büyük beğeni aldık. 2016 yılının başından itibaren yeni mağazalarımızı yeni konsepte çevirdik. Bu konseptin beğenisi sayesinde de mevcut mağazalarımızda ciddi satış artışları ve müşteri sayısı artışları kaydetmeye başladık. Bu da bize hızlı büyüme sağladı” dedi.

Basın toplantısının ardından Cepte Şok uygulamasına giren Demirel, buradan alışveriş yaptı. Demirel daha sonra aldığı ürünleri seçmiş olduğu mağazaya giderek teslim aldı.