KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu ilçesinde her yıl "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali komite toplantısı yapıldı.

Safranbolu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, festivalin koordinasyonu, planlaması, neler yapılabilirliğinin konuşulduğunu söyledi.

Komite üyelerinin Safranbolu'yu kendisinden daha iyi bildiğini ifade eden Kaymakam Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali ve diğer etkinler olsun sizler görüşlerinizi çeşitli platformlarda dile getiriyorsunuz. Safranbolu'ya, kültürüne, tarihine, geleneğine yakışır bir şekilde, vatandaşlara ulaşacak, gönlünü okşayacak, Safranbolu'nun var olan bilinirliğini hem içeride hem dışarıda daha da fazla artıracak bir faaliyet yapmak amacındayız."

Festivalle ilgili planlamaların hazırlandığını aktaran Ürkmezer, "Biz neyimiz var, neyimiz yok, geçmiş yıllarda neleri tecrübe ettik, bunu geleceğe yönelik nasıl daha iyi rehber olacak şekilde önümüzü açar bunları planlayacağız. Her aşamada sizleri de işin içine katıp hepimizin gönlüne sinecek bir şekilde bu işin altından kalkacağız." dedi.

Bu yıl "Gazozuna Sinema" alt temasıyla düzenlenecek olan 18. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılacak.