Elazığ’da, Arakan’da Müslümanlara yönelik yapılan saldırılar protesto edildi.

Yeni İhya Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Yeni İhya-Der) Elazığ Şubesi, Arakan’da yaşanan olayları protesto etti. Öğretmenevi önünde toplanan dernek üyeleri tekbir getirerek, ‘Zalimler için yaşasın cehennem’ sloganları attı.

Arakanlı Müslümanların Budist çeteler ve Myanmar hükumeti tarafından katledildiğini belirten Yeni İhya-Der Elazığ Şubesi Başkan Yardımcısı Zülfü Öztürk, "Son günlerde dünya tarihinde eşine az rastlanan vahşi ve alçakça saldırılar sonucu binlerce Arakanlı Müslüman katledilip yakılmaktadır. Bundan dolayı binlercesi yurdunu, yuvasını terk edip Bangladeş sınırına akın etmektedir" dedi.

Dünyanın egemen güçleri tarafından her gün yüzlerce Müslüman’ın yurtlarının işgal edilip mallarının talan edildiğini aktaran Öztürk, "Suriye, Filistin, Irak başta olmak üzere İslam coğrafyasında zalim müstekbir sermaye grupları ürettikleri yeni silahları Müslümanların beyninde test edip tesir gücünü ölçmektedir. Müslüman beldeler onlar için birer laboratuvar haline gelmiştir. Müslümanların yurtları işgal edilmekte, halkları sömürge haline getirilip yer altı ve yer üstü zenginliklerine el konulmaktadır. Bu zulümlerden çıkmak için Müslümanların basit ve anlamsız konuları gündeminden çıkarıp, birbirlerine Bunyanun Mersus gibi kenetlenip, kardeşlik hukukunu yeniden asri saadet mantığına uygun olarak canlandırılması gerekir" ifadelerini kaydetti.