Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşma yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “ABD her aşamada Ukrayna krizini tırmandırarak Rusya’yı suçladı” dedi.
Münih Güvenlik Zirvesi’nde Merkel’in ardından açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna krizinin her aşamasında Washington yönetiminin durumun daha da şiddetlenmesine neden olduğunu ifade etti. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Rusya’nın barış görüşmelerini desteklemeye devam ettiğini kaydeden Lavrov, “Rusya’yla Ukrayna’nın halen barış görüşmeleri yapmak için fırsatı var. Rusya barış sürecini desteklemeye devam edecek” dedi.
Her zaman savaş karşıtı hareket ettiklerini ifade eden Lavrov, “Rusya Ukrayna barış görüşmelerine hazır. Biz kalıcı bir şekilde savaş karşıtı olduk. Donetsk ve Luhansk bölgelerinde ağır silahların çekilmesi ve Kiev ile doğudaki milisler arasında müzakerelerin başlatılmasının savunucusu olduk” dedi. Lavrov ayrıca ABD ve Avrupa’ya seslenerek “ABD ve Avrupa şu soruya cevap vermeli, Avrupa’nın güvenliğini Rusya’yla mı, yoksa Rusyasız mı sağlamak istiyorsunuz?” şeklinde konuştu.