Mamak’ta ünlü halk ozanı Neşet Ertaş’ın adını taşıyan Neşet Ertaş Aile ve Kültür Merkezi, Anneler Günü’nde görkemli bir törenle hizmete girdi.
Tesisin açılış kurdelesini Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün eşi Zeliha Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayları hep birlikte kesti. Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, “Belediyelerimizin çalışmalarını biliyorsunuz. Mesut Başkan gerçekten bütün mahallelerimize sahip çıkıyor, bu kültür merkezine Neşet Ertaş’ın adının verilmesinden dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten mimarisiyle de çok güzel bir kültür ve aile merkezi oldu. Buradaki insanlarımız bunların daha iyisini hak ediyor. Ülkemizin imkanları daha iyi noktalara gittikçe daha güzel kültür, sanat ve aile merkezleri yapılacaktır” dedi.
Açılış sonrası Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve misafirlere tesisi gezdiren Akgül, detaylı bilgi verdi. Kursiyerler tarafından yapılan tabloları tek tek inceleyen Akdoğan, kadınlara başarılar diledi.
BOZKIR’IN TEZENESİ MAMAK’TA YAŞAYACAK
Merkezin Küçükkayaş ,Yeşilbayır ve çevre mahallelere hizmet edeceğini kaydeden Akgül, “Bugün anlamlı bir gün. Hem güzel bir tesisin açılışını yapıyoruz hem de bu tesisimize adını verdiğimiz rahmetle yad ettiğimiz, Bozkır’ın tezenesi, halk ozanımız Neşet Ertaş’ı bir kez daha anmış oluyoruz. Aynı zamanda bizleri yetiştiren, devlet başkanları yetiştiren annelerimizin Anneler Günü’nü de kutluyoruz” dedi. Tesisin kadınların kültürle ve sanatla buluşma noktası olmanın yanı sıra proje üretip, kişisel gelişimlerine katkı sağlayacakları mekân olacağını belirten Akgül, “Birçok kursun yer aldığı derslikleri, meslek edindirme kursları, sergi alanı, hanım kardeşlerimizin küçük çocuklarının da vakit geçirebilecekleri kreş, çok amaçlı salon, havuzu ve dinlenme alanlarının bulunduğu bahçesi ve mimarisi ile Ankara’mıza yakışan bir eseri vatandaşlarımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Akgül, çocuklara, gençlere ve hanımlara yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.
Mamaklı kadınların sağlıklı yaşam ve sosyal aktivite merkezi olacak tesisin açılış töreni Mamak Belediyesi Halk oyunları ekibinin Artvin yöresi oyunları ile başladı. Tören, Bozlak geleneğinin yeni kuşak temsilcilerinden Türk saz ve ses sanatçısı İsmail Altunsaray konseri ile son buldu.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün ev sahibi olduğu açılış törenine, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün eşi Zeliha Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Kırşehirliler Federasyon Başkanı Hilmi Gökçınar, AK Parti Ankara Milletvekili Adayları, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Mamak Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Hamza Aydoğdu, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.