Yavuzeli İlçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlamaları nedeniyle makam koltukları çocukların oldu. İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Güngen, Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu’nu öğrenciler makamlarında ziyaret ederken bir günlüğüne makam koltuklarını çocuklara devretti.
23 Nisan kutlama programı dahilinde makam ziyaretlerinde İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Güngen’i, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Alçık, Şehit İbrahim Solak ilkokul Müdürü Mustafa Altunbaş, Sınıf öğretmeni Eylem Özdemir ve sınıf öğretmeni Fatih Özdemir ziyaret etti. Kaymakam Gügen’in yerine makama geçen 4’üncü sınıf öğrencisi Eylül Filiz Özkan ve Atilla Demir sırasıyla oturdukları makam koltuğuna ilk oturan Eylül Filiz Özkan Kaymakamın yaptığı işler hakkında bilgi alırken ilk talimatı çocuklara oyun sahası, park, kütüphane açtırmak olduğunu belirtirken makam koltuğuna ikinci oturan 4’üncü sınıf öğrencisi Atilla Demir ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açlık’la konuşmasında tüm okulların tamiratı ve eksiklerinin giderilmesini istedi.
Belediye Başkanlığı ziyaretinde Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu’nun İmam Hatip Ortaokul Müdürü Fatih Şahin, Türkçe Öğretmenleri Bekir Elmalı, Zübeyde Turan, 7’inci sınıf öğrencileri Ümmühan Gülsüm Üzüm ve Salih Ataş ziyaret etti. Ziyaret esnasında Belediye Başkanı’nın makamına ilk olarak oturan Ümmühan Gülsüm Üzüm Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu’ndan Yavuzeli İlçesi’nde okulların yemekhanesini okul içerisinde değil de okul dışına ayrı bir yeri olmasını, ilçeye ve köylere daha çok ağaç dikerek yeşil alan olmasını ve okullarda spor malzemelerinin daha çok olmasını istedi. Belediye Başkanı’nın makamına ikinci olarak oturan Salih Ataş ise okullarda öğrencilerin okullarına güzel bakarak temiz tutmalarını belirtirti.
Ziyaretler hatıra fotoğrafları çektirilerek Kaymakam Güngen ve Sakaroğlu’na teşekkür ettikten sonra sona erdi.