GİRESUN (AA) - Görele Belediyesince, bayram namazı sonrası "Çevremizi Temiz Tutalım" sloganıyla vatandaşlara et ve deri poşeti  dağıtıldı.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlara bayram namazı sonrası kesilen kurban etlerinin ve derilerinin koyulması amacıyla poşet dağıtımında bulunduklarını söyledi.

Kurban Bayramı'nın İslam alemi ve insanlık için hayırlar getirmesi temennisinde de bulunan Erener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bayramlar insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, birlik ve beraberliği bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulandığı, toplumda millet olma bilincinin şekillendiği ve güçlendiği müstesna günlerdir. İnsanı insan yapan değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı günler olan bayramlar, toplumsal hayatımız açısından da çok büyük bir öneme sahiptir. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin ve Türk İslam aleminin bayramını en içten duygularla kutluyorum."