Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Gökçeağaç köyünde vatandaştan tüm Türkiye’ye örnek olacak davranış. Köyde kızına gece düğünü yapan Veli Kara adlı vatandaş düğün yapacağı alana ve girişlere astığı ‘’Lütfen Silah Kullanmayınız’’ pankartları ile düğüne gelen misafirleri uyararak silah atılmasını ve kazaları engelledi.

GÖKDER derneği tarafından Bafra da 28 Ağustos 2017 tarihinde ‘’Silah atma, Huzurumu Kaçırıp Kan Dökme, Can Alma, Katil Olma, Adam Ol, Mermi Parasını Geline Tak Evine Tencere Alsın’’ sloganı ile düğün ve eğlencelerde silah atılmasının engellenmesi için kampanya başlatılmıştı. Kampanya hem sosyal medya üzerinden hem de diğer mecralardan on binlerce kişiye ulaşarak devam etmekte iken bu örnek olay ile de ilk meyvelerini de vermeye başlamış oldu.

Düğününde astığı pankartla silaha dur diyen düğün sahibi, Veli Kara’’ Derneğimiz GÖKDER tarafından yaklaşık bir ay önce düğünlerde silah atılmaması için bir kampanya başlatıldı. Bizde silahla eğlence olmayacağının bilinci ile hem düğünümüze kan ve korku bulaştırmadık hem de derneğimizin bu güzel kampanyasına destek olmuş olduk, dilerim artık kimse düğününde silah atmaz atılmasına da müsaade etmez. ‘’dedi.

GÖKDER başkanı Turgut Demir ise;’’ son birkaç yıldır düğün ve eğlencelerde silah kullanma o kadar arttı ki neredeyse insanlar tarafından doğal bir şeymiş gibi algılanmaya başladı. Bırakın köyleri şehir içlerinde bile silah atılmaya başlandı. Çoluk çocuk güvende olmadığımız bu duruma karşı ‘’Silah Atma, Huzurumu Kaçırıp Kan Dökme, Can Alma, Katil Olma, Adam Ol,Mermi Parasını Geline Tak Evine Tencere Alsın’’ adıyla bir kampanya başlattık ve kampanya çığ gibi büyüyor olumlu sonuçlar almaya da başladık. Çocuklarımla uzun süre sonra huzur içinde bir köy düğününe katılıp gönlümüzce eğlendik, Düğüne katılan herkes de de silah atılmamasından duyulan memnuniyet ve teşekkürlere şahit oldum. Umarım bundan sonra herkes Veli Kara gibi duyarlı olur da hiç kimsenin canı yanmaz, hiçbir ocak bir maganda yüzünden sönmez’’ diye konuştu.