Burdur Yardımsevenler Derneği’nin çabaları ve hayırsever Aysel Esgin’in desteği ile Anadolu Lisesi’ne yapılan Müzik Dersliği ve Resim Atölyesi’nin açılış töreni yapıldı.
Törene Burdur Valisi Hasan Kürklü, eşi Nesibe Kürklü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Yardım Sevenler Derneği Başkanı Işık Berberoğlu, yönetim kurulu üyeleri, hayırsever Aysel Esgin ve Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri katıldı.
Anadolu Lisesi Müdürü İlhan Tanrıöver yaptığı konuşmada eğitime destek sağlayan Yardım Sevenler Derneği Burdur Şubesi ile hayırsever Aysel Esgin’e teşekkür ederken, Yardım Sevenler Derneği Burdur Şube Başkanı Işık Berberoğlu ise eğitimde bir marka olan Burdur’un başarısından
gurur duyduklarını söyledi.
Eğitime verilen destekler nedeniyle teşekkür eden Burdur Valisi Hasan Kürklü, "Burdur eğitimde ilkleri oynayan bir ilimizdir. Burdur’un başarısında hayırsever vatandaşlarımızın katkısı şüphesizdir. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Burdur Valisi Hasan Kürklü ve eşi Nesibe Kürklü, Yardım Sevenler Derneği Başkanı Işık Berberoğlu ve hayırsever Aysel Esgin tarafından açılış kurdelesi kesildi. Vali Kürklü ilk önce Müzik Dersliği’ni inceledi. Öğrenciler ise müzik öğretmenlerinin eşliğinde mini bir konser verdi. Resim Atölyesi’ni de inceleyen Vali Kürklü, öğrencileri tarafından yapılan kum sanatı gösterisi izledi.