Kayserispor maçını kazanarak Avrupa'ya gitme noktasında önemli bir adım atan Kardemir Karabükspor’un hocası Tolunay Kafkas, gözyaşları arasında konuştu.

Bir dönem Kayserispor'da da teknik adamlık yapan Kafkas, yendikleri için sevinçli olduklarını, Kayserispor’un bu durumundan dolayı da içlerinin kan ağladığını kaydetti. Kayserispor teknik sorumlusu Ertuğrul Seçme de, "Taraftarımız maç sırasında yönetim yerine keşke takımı destekleseydi." dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında ligde kalma mücadelesi veren Kayserispor, Kardemir Karabükspor’a 3-1 mağlup oldu. Bu sonuçla Kayseri ligde kalma umutlarını iyice tüketirken, Kardemir Karabükspor Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir engeli aşmış oldu.

Maçı değerlendiren konuk takımın teknik direktörü Tolunay Kafkas, ağlayarak duygulu bir konuşma yaptı. Kazandıkları için sevinçli olduklarını ancak diğer taraflarının kan ağladığını ifade eden Kafkas, "Çok fazla söylenecek bir şey yok. Bir tarafımız seviniyor diğer tarafımız kan ağlıyor. Umarım bu camia (Kayserispor) tekrar hakettiği yerde olur." dedi.

Kardemir Karabükspor futbolcusu İlhan Parlak da, futbol hayatının en zor maçına çıktığını söyledi. Doğup büyüdüğü bir şehirde ve formasını giydiği Kayserispor’a karşı oynadığını belirten Parlak, "Benim için değişik duyguları yaşadığım bir maç oldu. Burası benim doğup büyüdüğüm ve benim bugünlere gelmemde Kayseri’nin katkısı büyük. Aslında Kayserispor iyi takım. Tabi ben profesyonel futbolcuyum, çıkar oynarız. Kardemir Karabükspor’un da hedefleri var. Kayseri’nin bu durumuna çok üzülüyorum. Çünkü bu takım buraları haketmiyor. İnşaallah Kayseri eski günlerine döner. " diyerek şunları söyledi:

"Maça gelecek olursak biz 2-0 öne geçtikten sonra Kayseri oyunu eline aldı. Fakat biz de iyi defans yaptık. Ancak bizim için Avrupa kupalarına gitme noktasında bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Kalan maçlarımızı da kazanarak inşallah Karabük'e tarihinde bir ilk yaşatmak istiyoruz."

Jones Da Sılva da yaptığı açıklamada, "Bizim ve Kayseri için zor bur maçtı. Onlar için belki daha önemliydi. Bugün savaşan bir takım ve iyi bir hocamız olduğunu gösterdik. İlhan’ın dediği gibi Avrupa’ya giderek Karabük’e tarihinde bir ilki yaşatmak istiyoruz." diye konuştu.

KAYSERİ CEPHESİ ÜZGÜN: TARAFTAR KEŞKE TAKIMI DESTEKLESEYDİ

Ligde kalma mücadelesini zora sokan Kayserispor’un teknik sorumlusu Ertuğrul Seçme, galibiyet için çıktıkları maçı kaybettiklerini ve üzgün olduklarını kaydetti.

"Mutlak galibiyet için çıktığımız maçtan maalesef yenilğiyle ayrıldık." diyen Seçme, "Ancak maalesef yapacak bir şey yok. Sezon başından beri takım aleyhine verilen kararları siz bizden daha iyi takip ettiniz. Gücümüz buraya kadar. Kalan 3 haftada elimizden geleni sahada sergileyerek ligi tamamlayacağız." diye konuştu.

Kayseri taraftarının maçta yönetim ve özellikle Genel Menejer Süleyman Hurma aleyhine yaptığı tezahüratlarla ilgili bir soru üzerine de Seçme, "Bu sorunun muhatabı aslında ben değilim. Taraftarımız keşke takımı destekleselerdi daha iyi olurdu. Belki netice bizim için daha farklı olabilirdi." diye konuştu.

Kayserispor futbolcusu Sereno Fonseca da, "Beklemediğimiz bir sonuç oldu. Önümüzdeki maçlarda sonunculuk pozisyonundan kurtulmak için bişeyler yapacağız. Bizim için zor bir gündü." dedi.

Aleks Androstzıolıs da yaptığı açıklamada, "Ligin sonuncu takımı olduğnuzu zaman fazla söylenecek bir şey yok. Çok değerli bir maçı kaybettik. Sadece üzgünüz." dedi.