Şuana kadar siyasi, maddi ve askeri olarak Kürdistan hükümeti dışında kimsenin yardımı söz konusu değildir. Ancak daha etkin bir mücadelenin sergilenmesi için uluslararası güçlerden yardım talebinde bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Esad Rejimi ve DAEŞ'e karşı savaşcağız

Suriye'ye geçmeleri takdirde Suriye Muhalefeti'nin yanında Esad rejimi ve IŞİD ile savaşacaklarının altını çizen Hüseyin, "Düşmanın kim olduğu bellidir. Resmi bir şekilde tüm uluslararası koalisyon güçlerinin desteğini alan ılımlı Suriye muhalefetinin yanında yer alacağız" dedi.


Rejimin yanında olanlar yanlış bir çizgide ilerliyor

PYD ile direk bir temaslarının olmadığını da vurgulayan Hüseyin, "Bu güçler siyasi ihtilaflar söz konusu. Bizim tavrımız açık ve nettir. Esad Rejimi'nin yanında olan tüm güçlerle savaşacağız. PYD gibi rejimin yanında yer alan güçler yanlış bir yolda ilerliyorlar. En kısa zamanda doğru saflara geçmelerini talep ediyoruz. Yaptıkları bu hatadan vazgeçmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Rojava Peşmerge Birliği Komutanlarından Abdulbaki Ahmet ise Suriye halkının başına neler geldiğini herkes çok iyi bildiğini ifade ederek, " Bu durum içerisinde hayatta kalabilmek için mecburi bir şekilde ellerimize silah aldık. Hiç bir zaman insan öldürmeyi tercih etmedik. Terörle mücadele konusunda bize nerede ihtiyaç varsa oraya gitmeye hazırız ancak Suriye'ye dönüp topraklarımızı savunmamız hedefimizin en başındadır" dedi.

Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı kentinden gelen kadın Peşmerge Hacer Rıdvan da "Ülkemizdeki iç çatışmanın şiddetlenmesinden sonra, evlerimizi terk ederek buraya sığındık. Daha sonra kendimizi savunmak için silah altına girmemizin ve savaşmayı öğrenmenin doğru bir karar olduğuna inandık. Uzun bir süre boyunca askeri eğitim aldıktan sonra Suriye'deki kentime dönmeyi planlıyordum ancak meydana gelen siyasi çekişmelerden dolayı gidemedik" vurgusunu yaptı.

"Askeri operasyonlara katılırken bir çok zorluklarla karşılaştık

Arazide zemin üzerinde uyumayı ve IŞİD militanları ile çatışmanın zorluklarını öğrendik" diyen Rıdvan "Bütün bunlara rağmen mücadelemize devam ediyoruz. Suriye'deki halkımız bizi bekliyor. Ailelerimizle telefonla konuştuğumuz zaman bizi dört gözle beklediklerini söylüyorlar" şeklinde konuştu. Bir başka kadın Peşmerge Şirin Ako ise uzun süre boyunca askeri eğitim almalarının ilk önce kendileri için çok zor olduğunu vurgulayarak, "Yaz sıcağının en yüksek derecelerde olduğu saatlerde arazide ağır askeri eğitimlere tabi tutulduk ancak IŞİD ile çatışmaya girince bunun hayatta kalmak için ne kadar önemli olduğunu anladık" yorumunu yaptı.

"Musul çevresindeki görevlerinin sona ermesinden hemen sonra Rojava'ya (Suriye'nin kuzeyine) döneceğiz" diyen Ako, "Bir hedefimiz var ve Suriye'de savunulmayı bekleyen çaresiz bir halkımız söz konusudur" dedi.

Esad'in halkıma yaptıklarını asla unutmayacağım

Kobani'den gelerek Rojava Peşmerge Gücüne katılan Roni Mustafa Muhammed, Esad Rejimi ve IŞİD'in kentini harabe çevirdiğini söyleyerek, "Peşmerge birliklerine bağlı olarak en kısa sürede Kobani'ye dönmek istiyorum. Kobani'ye saldırılar sırasında Musul'daki cephedeydim. IŞİD'e karşı kızgınlığım hiç dinmeyeceği gibi Esad Rejimi'nin halkıma yaptıklarını hiç bir zaman unutmayacağım" dedi.