Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde trafik ekiplerinin uygulaması sırasında durdurulan 1972 model traktörün sürücüsü 80 yaşındaki Hilmi Uslu’nun 1968 yılında aldığı ve yenilemediği cüzdan şeklindeki ehliyet taşıdığı ortaya çıktı. Uslu'nun 47 yıllık ehliyetini görünce şaşıran Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri, ehliyetin yenilenmesini istediler. Uslu ise bugüne kadar aynı ehliyeti kullandığını ve ölünceye kadar da kullanmak istediğini söyledi.
İnegöl’de Mesudiye ve Şipali Mahalleri arasındaki cadde üzerinde uygulama yapan Emniyet Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri, eski bir traktörü durdurarak ehliyet ve ruhsat sordular. Yapılan inceleme sonucu 1972 model traktörü kullanan 80 yaşındaki Hilmi Uslu’nun 1968 yılında aldığı cüzdan şeklindeki ehliyeti değiştirmeden kullandığı belirlendi.
Bilgisayarla yapılan sorgulama sonucu Hilmi Uslu’nun F sınıfı ehliyet sahibi olduğu ancak 1990 yılındaki değişiklik uygulamasında ehliyetini yenilemediği anlaşıldı. Trafik ekipleri, Uslu’ya ceza kesmezken yeni ehliyet alması konusunda uyarıda bulundular.
ÖLÜNCEYE KADAR KULLANACAĞIM
Hilmi Uslu, 1968 yılında sınava girerek aldığı ehliyetini bu güne kadar sorunsuz kullandığını belirterek, “ Daha önce de emniyet ekiplerinin uygulamalarında ehliyetimi gösterdim. Bir sorun olmadı. ‘Değiştir' dediler ama yine değiştirmedim. Ölünceye kadar bu ehliyeti kullanmak istiyorum. Ben ölünce ehliyeti kim istiyorsa ona versinler. İsterlerse müzeye versinler, fark etmez” dedi.
Sürücü belgesi nedeniyle hiç ceza yemediğini aktaran Uslu, “İki defa hayatımda ceza yedim. Cezanın nedeni de traktörümün römorkunda insan taşıdığım içindi” dedi.

FOTOĞRAFLI