Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Yusuf Dural, 2015 yılında yıpranma payının hayata geçirilmesi ve ek ödemelerin emeklilik maaşına yansıtılması ile mücadele yılı olacağını açıkladı.
Dural yaptığı açıklamada, “Geçmişte yetkili sendika olanların hayal bile edemediklerini kazanıma dönüştüren Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konusunda kararlı bir duruş ortaya koymuş, mücadelesini sürdürmüştür. Sağlık-Sen, geçen yıl 13 Mayıs’ta Büyük Türkiye Buluşması düzenlemiş, yıpranma payı, lisans tamamlama, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve kreş konularındaki taleplerini dile getirmişti. Taleplerimizi dinleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olarak katıldığı programda lisans tamamlama, kreş ve tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi konusunda talimat vermişti. Yıpranma Payı konusunda ilgili bakanlık ve kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Bütün sağlık çalışanları, 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşmalıdır. Ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması da; sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biridir. Sağlık çalışanları geleceğe endişe ile bakmaktadır. Emekli maaşları ek ödemesiz maaşa göre belirlenmekte, emekli maaşlarında büyük bir mağduriyet yaşanmaktadır. Bu sebeple 2015 yılı bizim için; ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının ve yıpranma payının hayata geçmesinin mücadele yılı olacaktır” dedi.
“SAHADA ETKİN MÜCADELE EDİYORUZ”
Dural, taleplerinin takipçisi olacaklarını belirterek, “Sağlık çalışanları, malum sendika tarafından daha önce de toplanan imzaların nereye teslim edildiğini ve hangi sonuçların alındığını merak etmektedir. Biz, sahada etkin bir mücadele yapıyor, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarıyla ilgileniyor, taleplerini kazanıma dönüştürüyoruz. Malum sendika ise, bizim alın terimizle elde ettiğimiz kazanımları emek hırsızlığı yaparak sahiplenmeye çalışarak sendikacılıktan ne anladığını göstermektedir. Sağlık-Sen olarak biz taleplerimizin takipçisi olacağımızı, verilen sözler hayata geçinceye ve taleplerimiz kazanıma dönüşene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi buradan ifade ediyorum” dedi.