Afyonkarahisar’da Milliyetçi Hareket Partili (MHP) bir belediye başkanı, yanına aldığı 20’ye yakın belediye çalışanı ile Antalya’nın Alanya ilçesindeki 5 yıldızlı bir otele tatile gittiği iddia edildi.
Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Kayıhan Belde Belediye Başkanı Ömer Şahin’in, iddialara göre belediyenin şirketine ait otobüs ile belediye bünyesinde görev yapan kadrolu ve sözleşmeli 20’ye yakın personel ile birlikte Belediye Meclis üyeleri, akrabası olan bir muhtarı ve Afyonkarahisar Valiliği’nde görevli olduğu belirtilen bir personeli de yanına alarak Antalya’nın Alanya ilçesindeki 5 yıldızlı bir otele tatile gittiği öne sürüldü. 2 bin 100 nüfusu bulunan belde belediyesine Belediye Başkan Vekili Bekir Taşpınar ile birlikte bir tahsilat sorumlusu kalacak şekilde bırakan Başkan Şahin’in, seçimlere sadece 2 gün kala aniden aldığı bu tatil kararına belde sakinleri özellikle sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterdi. Belediyeye ait çöp kamyonu, dozer, kamyon, itfaiye aracı ve kent merkezine taşımacılık yapan belediye otobüslerinin şoförlerinin tatilde olmasında dolayı belediye garajında beklediği gözlenirken, itfaiye araçlarının da personel olmadığı için garajlarda bekledikleri görüldü.
“İTFAİYE, ÇÖP ARABASI ÇALIŞMIYOR”
Olaya tepki gösteren belde sakinlerinden Lütfi Lafçı, Başkanın tatil kafilesi içerisinde kendisinin bir akrabasının da olduğunu kaydederek, “Belediye Başkanı Antalya’da personel ile birlikte tatile gittiler. Benim kaynım da var Ahmet. Başkan oradan yer ayarlamış, encümen ve personel ile birlikte oraya gittiler. Kaç kişinin kaldığını bilmiyorum, belediyede 1 kişi kalmış geriye kalan herkes gitmiş. İtfaiye çöp arabası çalışmıyor, şoför olmadıktan sonra, sen şimdi buraya bu araba ile geldin bıraktın, adam olmadıktan, personel olmadıktan sonra çalışmaz olay bu” diye konuştu.
Bir başka belde sakini Ali Toklu ise başkanın tatile gittiğini doğrulayarak, “Belediye Başkanı tatile gitmiş, bütün personel ile gitmiş benim duyduğum o. İtfaiyenin falan çalışıp, çalışmadığını bilmiyorum. Gitmiş diye duydum yani ben” dedi.
“GALATARASAY’IN ÇİFTE ŞAMPİYONLUĞUNU VE DE 4. YILDIZINI KUTLUYORUZ”
Olayın beldede duyulmasının ardından sosyal medya hesaplarından duruma tepki gösteren vatandaşların yorumları dikkatlerden kaçmazken, bir belde sakininin tatile giden grup arasından bulunan Belediye Fen İşlerinde görevli memur Ekrem Kaya’nın sosyal medya hesabında yayınladığı yer bildiriminde durumunu “Vikingen Quality Resort&SPA” bildirerek, altına yazdığı “Galatarasay’ın çifte şampiyonluğunu ve de 4. yıldızını kutluyoruz, Başkan sağolsun tatile getirdi bizi” yorumunda bulunması dikkatlerden kaçmadı.
“SİZ KİMİN PARASI İLE GİDİYORSUNUZ”
Kayıhan Belediyesi’nin MHP’li birinci sıra meclis üyesiyken geçtiğimiz ay istifa eden Mehmet Çiftçi’nin ise sosyal medya hesabında yaptığı yorumda ise şu ifadelere yer vermesi adeta durumun vahimetini gözler önüne serdi:
“Bugün biri beni aradı, dün kahvede söylenmiş bu gezi encümen kararı ile yapılıyormuş. Biz ki belediyede para yok diye Kunduzlu köy odasını satış çıkardık, biz ki köyden 28 parsel arsa satışa çıkardık, biz ki belediye elektrik parasını ödemekte zorluk çekiyoruz diye su parasını düşürelim dediğimizde hop oturup hop kalktık. Ama bakıyorum da bunlara imza atan değerli encümen arkadaşlarımız sırıta sırıta tatile gidiyorlar. Ama kasaba halkı perişan onlara soruyorum siz kimin parası ile gidiyorsunuz. Demek ki her imza boşa değilmiş… Ayrıca hangi devirde yaşıyoruz belediyeye kilit vur arabaları seferden çek belediye personeli ile tatile git. Vay Kayıhanım vay.”
“BELEDİYE HİZMETLERİNİN AKSAYACAK BİR ŞEYİ YOK”
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirinin telefon ile ulaştığı iddiaların odağındaki Kayıhan Belediyesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Ömer Şahin ise Antalya’da olduklarını doğrulayarak şunları söyledi:
“Sizler belediyeyi ziyaret etmişsiniz. Zaten belediyenin açık olup olmadığını görmüşsünüzdür zaten. Belediye hizmetlerinin aksayacak bir şeyi yok. Köyden gelen resmi evrakını alabiliyor, vekil orada oturuyor. Hizmetlerin hepsi devam ediyor, yani hizmetlerde bir sıkıntı yok. Biz tepkilerle ilgili kimseye bir şey demiyoruz”.
Başkan Şahin, tatil parasının belediye tarafından ödendiği iddialarını yalanladı. Şahin, paranın kim tarafından ödendiği konusunda ise herhangi bir açıklama yapmadı.