Güçlü bir beyin, sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir ruh demektir. Beyin sağlığını birçok kişi önemsemez oysa beyin, sizi ayakta tutan en önemli organdır, ona iyi bakmanız gerekir.
Beyin gücünü artıran bu 10 önemli taktiği yaşam biçiminiz haline getirin.
İşte beyin gücünü artıran taktikler

Mizah yapın: Beyne en güzel yaklaşımlar arasında mizah vardır. Mizahi yazılar, kitaplar okumak, karikatürleri okumak, size büyük fayda sağlar. Mizahın içinde bulunan zeka öğeleri, detayları yakalamanızı ve beyni işlek tutmanızı sağlar.
Oyun oynayın: El ve göz koordinasyonu gerektiren oyunlar ve zeka soruları, beyin gücünü arttırır. Yaşınızı düşünmeden oynayın. Oyun sadece çocuklar için değildir. Satranç, dama, internette oynanan düşünme alt temelli oyunlar, en iyi seçenekler olarak karşınıza çıkacaktır.
Önce inanın: Zeki olduğunuza ve zeka gücünüzü yükseltebileceğinize inanın. Buna inanamaya başladığınızda yolun yarısını geçtiniz demektir. Yaratıcı düşünceler yakaladığınızda mutlaka not alın. Kendinize bunun için şans tanıyın ve zaman verin.
Egzersiz yapın: Beyninizin de vücudunuz gibi egzersize ihtiyacı olduğunu unutmayın. Mutlaka beyin egzersizleri yapın. Çengel bulmaca, mantık soruları, zeka testleri, yeni yerler keşfetmek, zihninizde çarpma, toplama gibi işlemler yapmak önemlidir.
Yürüyüş yapın: Yürümek bedeniniz kadar beyniniz için de çok gereklidir. Mutlaka yürüyüş yapın. Her gün ortalama 1 saat yürümek sağlığınıza iyi gelir. Yürürken klasik müzik dinlerseniz, beyninizin bu egzersizden daha fazla yararlanmasını sağlarsınız.
Örnek alın: Zeki olduğunu düşündüğünüz ve yaratıcı kişilerle tanışın. Onların yaşama bakışlarını, alışkanlıklarını kendinize örnek alın.
Balık yiyin: Balık yemek, beyin dalgalarının aktivasyonunu arttırır ve depresyonu azaltır.
Negatifleri hayatınızdan çıkarın: Negatif insanlardan ve olaylardan mümkün olduğunca uzak durun. Tartışmalara dahil olmak yerine, farklı görüşleri bir araya getirip, en iyi olanı bulmayı deneyin.
Gülün: Stresi azaltan en önemli hormon endorfindir. Bunun için de dünyanın en ucuz şeyine sahipsiniz; kahkaha atın.

HABER7