Yozgat Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan projeler, TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sergilendi.
Yozgat Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışına Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Bilim ve Sanayi Teknoloji İl Müdürü İbrahim Aktaş, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Tekin, Fatih Erdoğan, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Fuarın açılış konuşmasını yapan Anadolu Lisesi Müdürü Adil Arslan, TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında, öğrenciler tarafından yapılan projelerin sergilendiğini belirterek, “Sergimizde 29 proje yer almaktadır. Amacımız bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin ufkunu açmak, kendilerine öz güvenlerini sağlamak, öğrencilerimizi araştırma ve geliştirmeye yönlendirmektir. Öğrencilerimizin çok sayıda başarılı projeleri bulunuyor. Bu serginin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Fuar koordinatörü Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Bekir Sevinç, proje sahibi öğrencilerle birlikte sergiyi gezen katılımcılara projeler hakkında bilgi verdi.