Euro 2016 Elemeleri A Grubu maçında alınan 2-0’lık Çek Cumhuriyeti galibiyeti sonrası konuşan Fatih Terim, Ankara’da yaşanan terör olayları nedeniyle çok mutsuz olduğunu ifade ederek, "Benim yerimde siz olsanız sevinir misiniz?" dedi.
Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçında deplasmanda Çek Cumhuriyeti’ni 2-0 yenen A Milli Futbol Takımı’nda teknik direktör Fatih Terim, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında Ankara’da yaşanan ve şu ana kadar 95 kişinin ölümüne sebep olan saldırı nedeniyle soru almazken, geçen sene katılmadığı basın toplantısı nedeniyle UEFA’dan ceza aldıklarını, bir kez daha ceza almamak için basın toplantısına katıldığını belirtti.
Ankara’da yaşanan terör olayları dolayısıyla çok mutsuz olduğunu ifade eden Terim, "Siz olsaydınız benim yerimde konuşur musunuz? Benim yerimde siz olsanız sevinir misiniz? Dolayısıyla bana anlayış göstereceğinizi düşünüyorum. Allah ülkeme bir daha böyle şeyler göstermesin. Futbol hakkında çok konuşuruz, çok deklarasyonlar yayınlarız, bunları telafi ederiz ancak bu canları telafi edemiyoruz maalesef" açıklamasında bulundu.
"Tüm Milli Takımı bu ülkenin bir parçası" diyen Fatih Terim, "Keşke buradan herkese bu galibiyeti hediye edebilen bir ortam olsaydı. Onun için kusura bakmayın, ne keyfim var, ne eğlencemiz var, ne sorulara cevap verebilirim. İzlanda maçına gidiyoruz işte. Allah hepimizin, ülkemin yardımcısı olsun. Kusuruma bakmayın" sözleriyle basın toplantısını bitirdi.