Muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı’nın organizasyonu ile Trabzon’da aşure dağıtımı yapıldı. Vatandaş aşure dağıtımına yoğun ilgi gösterdi.

Aşure dağıtımı Trabzon İskenderpaşa Camisi’nde, öğle namazını müteakip Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı İlker Astarcı ve Cumhurbaşkanlığı yetkilileri tarafından gerçekleştirildi.

Aşure dağıtımında konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Türkiye genelinde sayın Cumhurbaşkanımızın uygun görüş ve talimatlarıyla münasebetiyle Trabzon’da da aşure ikramı yapılıyor. Aşure çok büyük anlam ifade eden müslüman toplumuna Türk toplumuna ait olan bir adettir. Muharrem ayının başlangıcı olması Kerbela olayının yıl dönümü ve şehitlerin şahı olan Hz. Hüseyin ve orada şehadet mertebesine ulaşan bütün şehitlerimiz için manevi anlamda bir duruş sergileriz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı İlker Astarcı ise "Ülkemizde, bölgemizde ve İslam aleminde bir daha Kerbelalar yaşanmasın diye bir beraber olmak için tek millet, tek vatan, tek devlet ve tek bayrak unsuruna sarılmak için bugünleri hatırlıyoruz. Bir daha bu acıları yaşamamak için Suriye’de, Arıkan’da, Afganistan’da ve Somali’de yaşamamak için ümmet bilinciyle bugünleri hatırlayacağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından aşure dağıtımına geçildi. Muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Trabzon’da yapılan aşure dağıtımı na vatandaşlar ilgi gösterdi.