Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Viranşehir Çadırkent’e yerleşen Suriyelilere yönelik çeşitli kurslar açıldı. Okul alanlarında eğitime destek kursları kapsamında 40 tane kurs hizmet veriyor. Ayrıca kurs alanlarında açılan Türkçe ve halı dokuma kursları 9 sınıfta toplam 240 kursiyeri ağırlıyor. Suriyeli sığınmacılar Türkçe ve Halı kurslarına yoğun ilgi gösteriyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kamp Müdürü Zeki Kaya, Çadırkette hiçbir şey yapmadan duran Suriyelilerin savaş psikolojisini üzerlerinden atamadıklarını bu amaçla da Çadırkentte çeşitli kurslar vermeye karar verdiklerini ifade etti. Kaya şunları kaydetti:
"Çadırkentte yaşayan Suriyelilerin hem meslek öğrenmelerini sağlama hem de yaşadıkları savaş psikolojisi üzerlerinden atmalarını sağlamak için 75 öğretmen tarafından 940 kursiyere çeşitli kurslar veriliyor. Bu kurslardan özellikle Türkçe ve Halı kursuna yoğun bir talep var. Annesini, babasını, kardeşini, yakınını kaybetmiş insanlarında katıldığı kurslarda bir çok insan bu vesile ile rehabilite ediliyor. Yaşadığı travma ile içine kapanan bu insanlar uğraşacak bir şey bulunca bir süre sonra düzeliyor " dedi.
Kursların aktif bir şekilde devam edeceğini de kaydeden Kaya, önümüzdeki günlerde kurs ve kursiyer sayısı artırmayı hedeflediklerini kaydetti.