İZMİR'in Basmane semtinde mendil satarken esnaf tarafından dövüldüğü iddia edilen Suriyeli çocukla ilgili İzmir Emniyet Müdürlüğü yasal süreç başlattı. Polis küçük çocuğu ve annesini bulup Çocukları Koruma Şubesi'ne götürüp ifadesini aldı. Suriyeli anne polisin desteğiyle şikayetçi olurken, esnaf ise çocuğu dövmediklerini, başka biriyle kavga ettiği için ayırdıklarını iddia etti. İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Esnafla ilgili işlem başlattık. Olay savcılığa intikal etti. Çocuk ve annesine de yardım edeceğiz" dedi.
İzmir'in Basmane Meydanı'nda bayramın ikinci günü geçen cumartesi günü meydana gelen olayda 10 yaşlarında, mendil satan Suriyeli erkek çocuğun lokanta çalışanı tarafından dövüldüğü öne sürüldü. Çocuğun burnundan kan akarken çekilen fotoğrafı sosyal medyada büyük tepki yarattı. Olayın basında yeralmasının ardından bu sabah İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocukları Koruma Şube polisleri Basmane'de Suriyeli anne ve çocuğu buldu. Anne ve oğlu Yeşilyurt'taki Şube Müdürlüğü'ne götürüldü ve ifadeleri alındı. Olaydan sonra şikayetçi olmayan Suriyeli annenin polislerin de desteği ile şikayetçi olduğu öğrenildi.
İzmir Emniye Müdürü Celal Uzunkaya, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını, ifadelerin alındığını, dosyanın savcılığa intikal ettiğini bildirdi. Uzunkaya, “Konuyu duyduğumuz anda el koyduk. Sabit adresleri olmadığından aileyi iki gün aradıktan sonra bulabildik. Anne ve oğlu emniyete getirilip şikayetçi olmaları sağlandı. Esnafla ilgili işlem başlattık. Olay savcılığa intikal etti. Çocuk ve annesine de yardım edeceğiz" dedi.
ESNAF İDDİAYI REDDETTİ
Basmane'de lokanta işleten ve Suriyeli çocuğu dövdüğü iddia edilen Adnan Pekiyi ise iddiaları reddetti. Fotoğraflarda çocuğa müdahale ettiği görülen esnaf Adnan Pekiyi, yıllardır esnaf olduğunu ve müşterilerinin genellikle Suriyelilerden oluştuğunu söyledi. Pekiyi, "Benim de dört çocuğum var. Bir çocuğa el kaldırmamız zaten mümkün değil. Burada yaşanan bir olaya müdahale ettik. Yardım ederken suçlu duruma düştük. O çocuk akşamları gelir bozuk paraları bütünletir. Olaydan sonra da yanımıza geldi. Bu çocuk mendil satıyor. O gün buradan geçerken bir kız çocuğu ile kavga etmeye başladı. Biz onları ayırmaya çalıştık. 10 metre yürüdükten sonra çocuk sandalyeyi alarak kıza fırlattı. Sandalye bana geldi. Sonra biz çocuğu kurtarmak için müdahale ettik. Ayırmaya kalkarken kargaşa oldu. Üç Suriyeli daha olaya müdahale etti. Fotoğrafta görünen diğer kişiler vururken biz koruduk. Fotoğraf ben çocuğu ayağa kaldırırken çekilmiş. Yani olay fotoğraftaki göründüğü gibi değil. Ama bizi suçlu gördüler. Olayın bu kadar büyümesi beni rahatsız etti. Haberlerden sonra psikolojim bozuldu. Her yerden tepki geldi ama biz bu konuda suçlu değiliz. Yanımızda çalışan insanlar da mağdur oldu. Kesinlikle çocuklara karşı bir tavrımız olamaz. Bizim Suriyelilerle de bir sorunumuz yok. O çocuğa ara sıra yemek veriyorduk. Günde 50-60 Suriyeliye işyerimizde yemek veriyoruz. Allah Suriyeli kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Biz onlardan rahatsız değiliz. Çıkan haberlerin hepsi yalan" dedi.

FOTOĞRAFLI