Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Karadağ’ın ikinci büyük şehri Nikşiç’de yapılan engelli rampaları törenle hizmete açıldı.

TİKA, Karadağ’da engellilerin sosyal rehabilitasyon ve güçlendirme yöntemleriyle yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ve sosyal yaşama katılımlarının artırılması için altyapılar tesis etmeye yönelik proje ve faaliyetlerine devam ediyor. Karadağ’ın ikinci büyük şehri olan Nikşiç, ülkenin önemli sanayi, kültür ve eğitim merkezi konumunda yer alıyor. 2 bin 65 kilometrekare yüzölçümüne ve 73 bin nüfusa sahip olan şehir, Adriyatik kıyıları ile Balkan dağları arasında bulunan bölgede bir kavşak noktası konumunda olup, Sırbistan, Bosna Hersek, Arnavutluk ve güney Hırvatistan’ı birbirine bağlayan zorunlu bir geçiş noktası olma özelliği taşıyor. TİKA tarafından yaya geçişleri engellilere uygun yapılmayan şehir merkezinde kaldırımlara 250 farklı lokasyonda engelli rampaları inşa edildi. Engelli rampalarının açılış törenine, Türkiye’nin Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Nikşiç Belediye Başkanı Veselin Grboviç, Nikşiç Engelli Merkezi yetkilileri, STK yetkilileri, TİKA Karadağ Koordinatörü Ahmet Altun, TİKA yetkilileri ve Nikşiçli vatandaşlar katıldı.

TİKA Karadağ Koordinatörü Ahmet Altun, “TİKA Karadağ genelinde önemli projelere imza atıyor. Türk halkının dostluk elini Karadağ’ın tüm bölgelerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Nikşiç şehrinde yaşayan engellilerin yaşam standartlarının artırılacağı proje ile engellilerin evlerinden çıkabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan binalara ve açık alanlara ulaşabilmeleri ve toplumsal yaşama katılabilmeleri yönündeki önemli bir engel ortadan kaldırıldı“ ifadelerini kullandı.