Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki Milli Park içerisinden, Samos Adasına geçmeye çalışan kaçakların konakladıkları yerlerdeki çöpler temizlendi.

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içerisinden Yunanistan’ın Samos adasına yasa dışı yollardan geçiş yapmak için Milli Park içerisinde konaklayan kaçakların, umut yolculuğu öncesi geride bıraktığı atıklar çevre kirliliğine yol açıyor.

Kuşadası Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı görevlileri sarp arazilerde yaptıkları temizlik çalışması ile kaçaklardan geriye kalan atıkları topladı. Denize sahili olan turistik tesisleri seçen kaçakların kaçmadan önce geride, lastik botlara sığdıramadıkları kişisel eşyaları, yiyecek malzemeleri, şambreller, ayakkabılar ve battaniyeler görevliler tarafından toplandı. Milli Park yetkilileri yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Samos adasına gitmek isteyen kaçakların park alanını kirlettiklerini, yangın ve benzeri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bu çöplerin görevliler tarafından temizlendiğini belirterek rutin aralıklarla temizlik çalışmalarının devam edeceğini belirttiler.