Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde Gençlik Merkezlerinin fiziksel koşullarının iyileştirilmesi amacıyla başlattığı yeni Gençlik Merkezleri inşaatları, Karaman’da tamamlanarak gençlerle hayat bulmaya başladı.
Karaman’da yeni Gençlik Merkezi ile birlikte, yeni projeler ve kurslarla binlerce gence ulaşılacak ve dalga dalga yayılan faaliyetlerle birlikte sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif etkinlikler yeni yerinde gençlerle hayat bulmaya devam edecek.
Faaliyete geçen yeni Gençlik Merkezi ile birlikte gençlere yönelik kurs sayılarında artış olacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, bu kursların İngilizce, Almanca, Osmanlı Türkçesi, Arapça, Rusça, Hızlı Okuma, Diksiyon, İşaret Dili, Kara Kalem, Kaligrafi, Hat, Ebru, Vitray, Tiyatro, Halk Oyunları, Def, Bağlama, Gitar, Keman, Ney, Piyano, Halı Dokumacılığı, Kitre Bebek, Kaat-ı Sanatı, Satranç, AutoCad, Takı Tasarımı, Kuran Eğitimi Kursu, Yağlı Boya, Origami, Model Uçakçılık, Ahşap Boyama, Filografi ve lise son sınıflara yönelik YGS hazırlık kursu olduğunu ifade ederek, bu faaliyetleri gençler için geliştirdiğimiz Karaman GHSİM isimli mobil uygulamamız ile daha yakından takip edilebilir duruma getirdik” diye konuştu.
Gençlik Merkezlerinin Karaman için çok iyi bir fırsat ve aynı zamanda gençler için çok büyük bir yatırım olduğunu belirten Kısacık, "Yeni yapılan Gençlik Merkezlerimizde birçok branşta açılacak ücretsiz kurslarda gençlerimize hizmet verilecek. Sadece sportif aktivitelerle değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de gençlerimizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam edecektir. Gençlik faaliyetlerini güçlendiren yapılanmayla birlikte üye sayısı, açılacak olan kurs ve faaliyet hedefleri de büyüdü. Gençlik temsilcilerimiz, okullarda belirlediğimiz sınıf ve bölüm temsilcilerimizle birlikte yürütülmeye başlanan çalışmalarla birlikte binlerce gence ulaşılırken, yüzlerce etkinlik ve kurs düzenlendi. Yine yeni yapılanma doğrultusunda tüm Karaman’a yayılan sinerjiyle birlikte Gençlik Merkezleri tarafından yürütülen Gençlik Kampları, Gençlerin İyilik Ağacı, Genç Dönüşüm, Büyük Adımlar, Gençlik Şühedanın İzinde, Lider Gençlik kampları, Ecdada Mektup, Bir Umut da Siz Olun, Güçlü Yarınlara Güçlü Adımlar, Gelecek de Bir Gün Gelecek, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü, Yaz Etkinlikleri gibi onlarca etkinlik ve projeye binlerce genç katıldı’’ şeklinde konuştu.