Eskişehir Seyitgazi ilçesine bağlı Numanolluk mahallesinde oturan Sünna Aksoy, genç ve diriliği yüzünden 70 yaşında olduğuna kimseyi inandıramadığını anlatarak bunu temiz orman ve kır havasına borçlu olduğunu söylüyor.
Evli 3 çocuk babası ve 2 torun sahibi olan 1945 doğumlu Sünna Aksoy, Seyitgazi’de, Kırka’da veya Eskişehir’e çocukları ve torunlarının yanına gittiğinde kendisinden 10 yaş küçük olanların bazen kendisine ismiyle hitap ettiğini, sonradan 70 yaşında olduğunu öğrendiklerindeyse özür dilediklerini anlattı. Bu yaşına kadar kırlarda ve dağlarda hayvancılık ve çiftçilik yaptığını belirten Sünna Aksoy, 9 yıl önce bıraktığı sigarayı 40 yıl boyunca içmesine rağmen temiz orman ve kır havasının etkisiyle hala kendisini genç hissettiğini anlattı. Çevresinde yaşıyla ilgili genellikle ‘50-55 yaşlarındadır’ gibi yorumlar olduğunu belirten Sünna Aksoy, bu durumun hoşuna gittiğini, ancak yaşının 70 olduğunu anlatmakta zorlandığını, inanmayanlara sonunda nüfus cüzdanını göstermek zorunda kaldığını sözlerine ekledi.
HALA TAŞ VE ODUN KIRMADA USTA
Numanolluk köyünün Afyon-Kırka yolunun yanına taşınmasıyla birlikte, yeni mahallesindeki evini, ağılını ve samanlığını kendisinin yaptığını söyleyen Sünna Aksoy, hala taş ve odun kırmada ustalığını bir genç edasıyla sürdürüyor. Bu güne kadar hiç hastane gitmediğini söyleyen Sünna Aksoy, bu yıl bel fıtığı ameliyatı olduğunu, şu an ki halinin ameliyat sonrası hali olduğunu söyleyerek, ‘Ameliyat öncesi çok daha genç gösteriyordum’ demeyi ihmal etmiyor. Sünna Aksoy hala dağlarda koyun kuzu peşinde dolaşıp duruyor ve temiz havaya dua ediyor.