Uşak kent merkezinde bulunan alkollü eğlence mekanlarının, Uşak Belediyesi tarafından yeni yapılan alana taşınma işlemleri başladı.

Kent merkezinde faaliyet gösteren birahanelerin, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yer alan Galericiler Sitesi yakınlarındaki 17 bin metrekarelik alandan oluşan ve her biri 275’er metrekarelik binalara taşınma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Toplamda 14 işletmenin taşınacağı yeni alan sayesinde hem halkın merkezde bulunan birahanelere yönelik rahatsızlığı ortadan kaldırılmış olacak hem de mekanlar daha nezih ve ferah bir ortama kavuşmuş olacak.

İşletme sahipleri ile kahvaltıda bir araya gelen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak adına güncel bir problemin el birliği ile çözüme kavuşturulmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Programına Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur, Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Şeref Parlas, Site yönetimi Başkanı Fahrettin Altundal ve alkollü mekan sahipleri katıldı.

İlkler şehri Uşak’ın yine bir ilki gerçekleştirerek, şehir adına önemli bir projenin sonlandığını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Sağladığımız birliktelik ile proje kapsamında güzel bir tesis ortaya çıktı” dedi.

Başkan Cahan, “Şehrimizin sosyal sorunlarından birisi, uygun olmayan yerlerde bulunan alkollü mekanlar. 1 buçuk yıl kadar önce esnaf arkadaşlarımızla bir araya gelerek bir proje üzerinde detaylı ve kapsamlı konuştuk. Nasıl bir yer yapmalıyız ki bu arkadaşlarımız şehir dışında da aynı düzende işlerini yapmalı diye istişarelerde bulunduk. Sonrasında da işletme sahibi arkadaşlarımızla hep istişare halinde olduk ve mutlu sona geldik. Aşçılar Odası Başkanımıza, Başkan Yardımcımıza ve şehir içerisindeki yaklaşık 14-15 alkollü mekan işletmecisi arkadaşımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Esnaflarla ortak akıl sonucunda projenin hayata geçirildiği ve mekanların taşınması noktasında el birliğiyle çalışmanın mutluluğunu yaşadıklarına değinen Başkan Cahan, “Bugün çarşı merkezde, sokak aralarında ve hatta bodrum katlarında bulunan işletmelerimizin kapatılması hususunda esnaf arkadaşlarımızla bir araya geldik. Yeni yapılan tesisimizin de değerlendirmesini yaptık. Uşak adına böyle güncel bir problemi el birliği ile çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Esnaflarımızın sorunlarını, istekleri doğrultusunda çözdük ve günün şartlarına uygun bir şekilde tamamladık. Şehrimize hayırlı olsun. Bundan sonra da Uşak yenilenmeye ve güzelleşmeye devam edecek. Şehrimiz tüm Türkiye’de alt yapısı, üst yapısı ve sosyal donatılarıyla adından söz ettiren bir duruma gelecek” diyerek kahvaltıyı düzenleyen site yönetimine, Aşçılar Odası Başkanı’na ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur’a teşekkür etti.

Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Şeref Parlas ise, “Şehir içinde bulunan alkollü mekanların şehir dışına taşınması için Uşak Belediye’mizle 1 buçuk yıl önce güzel bir çalışma başlatmıştık. İlkler şehri Uşak’ta yine bir ilki başardık ve bugün itibariyle alkollü mekanları şehir dışına taşıdık. Bu süreçte her zaman dile getirdiğimiz gibi Uşak Belediyesi, Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan ve Başkan Yardımcımız Hüseyin Ufuk Uğur her zaman yanımızda oldu ve süreci yakından takip ettiler. Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı olarak kendilerine çok teşekkür ediyorum. İşletmeci sahibi arkadaşlara da yeni mekanlarındaki çalışmalarında bol kazançlar diliyorum” dedi.

Programından sonra merkezde bulunan bir işletmenin tabelası indirildi. Böylece Başkan Yardımcısı Hüseyin Ufuk Uğur ile alkollü mekan sahipleri taşınma işlemlerini başlatmış oldular.