Erzurum Palandöken Rıfkı Salim Burçak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Törenler Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Edebiyat öğretmeni Orhan Küzceci tarafından İstiklal Marşının Kabülü ile ilgili günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra “İstiklal Marşı” ile ilgili okulda düzenlenen İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler tarafından İstiklal Marşının on kıtası okundu. Okul öğrencilerinden Ayşenur GÜNDÜZ tarafından “Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan bir konuşma yaptı. Daha sonra Didem Zafer ile Nagihan Aksakallı “Mehmet Akif Ersoy’un söylediği güzel sözlerden bir demet sundular.
“İstiklal Marşını Güzel Okuma ve Bağımsızlık Kahramanı Mehmet Akif” konulu, resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Okul Aile Birliği tarafından alınan, Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı ve öğretmenler tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Ödül Töreninden sonra 12 Mart Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97.Yıldönümü Etkinliklerine geçildi.
Programda “Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu”nu konu alan bir konuşma yapıldı. Daha sonra öğrencilere tarafından şiirler okundu. Program sonunda Rıfkı Salim Burçak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu gösterinin ardından yine öğrenciler tarafından Dadaşın Gönül Sesi saz ekibi eşliğinde Erzurum Türkülerini söyleyerek hem İstiklal Marşımızın kabülünü hem Erzurumun Kurtuluşunu kutlamış oldular hemde Pazar günü yapılacak olan YGS sınavları öncesi stres atmış oldular.
Program sonra Okul Aile Birliği Başkanı Vehbi AYDIN programda görev alan öğretmenleri tebrik ederek bu tür programlar düzenleyerek öğrencilerin sosyal ve kültürel etkinliklerinde her zaman yanlarında olacaklarını söyleyerek bu yıl okulumuzda en yüksek puanı alarak Fakülteye yerleşecek öğrenciye bir diz üstü bilgisayar hediye edeceklerini söyledi.