Diyarbakır’da bir araya gelen slikoz hastaları, hastalığın tedavisinin olmadığını ve ölümü beklediklerini belirterek, malulen emeklilik istedi.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park’ta bir araya gelen slikoz hastaları adına açıklama yapan Mehmet Tektaş, kentte yaklaşık 60 hastanın bulunduğunu belirtti. İki hafta önce Akif Okur adlı arkadaşlarını kaybettiklerini anlatan Tektaş, “Merak ediyoruz bundan sonra hangimize sıra gelecek? Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz, Cumhurbaşkanımızdan bize sahip çıkılmasını istiyoruz. Maddi sıkıntılar içerisindeyiz. Hastaneye gittiğimizde bile kimse bizim slikoz hastası olduğumuzu bilmiyor. Her yerde sıkıntılar çekiyoruz. Yetkililerin buna kulak vermesini istiyoruz. Slikoz bir kader değil. Biz buradan yetkililerin bize sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Malulen emeklilik talebi

Hastalığın tedavisinin ve ilacının olmadığını dile getiren Tektaş, “Herhangi bir tedavisi yok bu hastalığın. Doktorlar ilaç vermiyor. Biz de ölümü bekliyoruz. Slikoz hastaları 3 ayda bir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alıyor. Bu da hiçbir şeye yetmiyor. Biz yetkililerden slikoz hastalarının malulen emekli edilmesini talep ediyoruz. Hepsi evli, hepsi genç, hepsinin çocukları var. Akif Okur arkadaşımız vefat etti, nur topu gibi bir çocuğu vardı, sahipsiz kaldı” diye konuştu.